Виктор Николаев за Мира: Химията е важна. Има момент на адаптация

В подкаста „30 години NOVA” водещите на сутрешния блок „Здравей, България” Мира Иванова и Виктор Николаев разказват за първите си стъпки в журналистиката и в NOVA телевизия.

„Първата ми работа в NOVA всъщност се случи по покана на Милен Цветков и се включих като репортер в най-първото издание на „Здравей България”, което правеше той. В последствие станах редактор на предаването”, разказва Мира Иванова.

Те коментират още и промените в начина, по който се предоставя информацията на аудиторията през последните години.

„Важни са предварителната подготовка и сериозният бекграунд, тогава, когато трябва да имаш анализ в главата си, да имаш памет за събития, които голяма част от публиката вече не помни. Контекст и памет са двете думи, които са много важни”, казва Мира.

„Никога не можеш да обхванеш цялата информация, да я проследиш, да я обработиш, така че действаме интуитивно с информацията, каквото ми се стори интересно да го извлека”, допълва Виктор.

.
Снимка: NOVA

„Няма как да издържиш в тази професия без страст, защото те изтисква чисто физически, ако нямаш интерес и любопитство ще се измориш много бързо”, заключва още той.

Според тях, в професията на журналиста е важно индивидуалното решение и подкрепата от страна на медията и ръководството.

„Ако там нещата са здрави и имаш един журналист с познания - можеш да имаш качество и независимост”, заявява Виктор.

„Химията е важна. Има момент на адаптация, всеки си има свои акценти, но така става по-интересно и по-любопитно”, допълва Николаев. „Всеки си има негова температура и негова енергия, което дава разнообразие", подчертава Мира

„Имаме баланс – ако единият се ядоса много за някаква ситуация, например не става жива връзка, тогава другият му казва: „Добре спокойно, имаме нещо друго”. И така единият е терапевт на другия”, споделя Виктор Николаев за работата по между им.

„Аз съм благодарна за чувството му за хумор. Особено когато си изморен, ще дойде Виктор и ще разведри обстановката”, казва още Мира Иванова. Двамата разказват за митичния глас в слушалката и страстта в професията, както и за живота в 04.30 сутринта.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти