Принц Хари откровено за скръбта от загубата на майка си Даяна

Принц Хари отново докосна сърцата на мнозина с трогателно видео, в което говори за болката от загубата на майка си и важността от споделянето на емоции. В качеството си на посланик на благотворителната организация "Малките войници на Скоти", принцът отправи мощно послание към децата и младите хора, насърчавайки ги да говорят за скръбта си.

Принц Хари, който бе само на 12 години, когато майка му, принцеса Даяна, загина в трагична автомобилна катастрофа, споделя как тази загуба е повлияла на живота му. Във видеото той разкрива колко лесно е за децата да повярват, че трябва да бъдат винаги тъжни, за да почетат паметта на изгубения си близък.

„Толкова е лесно като дете да мислиш или да се убеждаваш, че човекът, когото си изгубил, иска да си тъжен възможно най-дълго, за да му докажеш, че ти липсва“, казва той.

Хари споделя и за липсата на семейна подкрепа след смъртта на майка му, което го е накарало да затвори емоциите си и да потърси терапия години по-късно. „Това е най-трудното нещо, особено за децата“, обяснява той. „Не исках да говоря за това, защото ще ме натъжи, но след като осъзнах, че ако говоря за това, живея живота си, тогава всъщност нещата стават по-лесни.“

Видеото, записано през май по време на последното посещение на Хари в Обединеното кралство, включва разговор с Ники Скот, основателката на "Малките войници на Скоти". Скот разказва за мъчителния момент, когато се е наложило да съобщи на петгодишния си син Кай за смъртта на баща му, ефрейтор Лий Скот, който е убит в Афганистан през 2009 г. Тази лична трагедия я вдъхновява да създаде благотворителната организация, за да подпомага деца, които са загубили родители в армията.

Принц Хари изрази възхищението си от работата на Скот и отбеляза: „Това, което правите, е невероятно. Наистина е вдъхновяващо. За мен е голяма чест и привилегия да бъда част от Scotty's сега и наистина очаквам с нетърпение да направим всичко възможно, за да привлечем повече хора, повече интерес, да съберем повече средства и да можем да разпространим посланието, за да получат повече децата подкрепата, от която толкова отчаяно се нуждаят.“

Спомените на принц Хари за майка му принцеса Даяна

В своето послание Хари подчертава колко е важно да се говори за скръбта, дори когато това е най-трудното нещо. „Никой не иска да бъде в позиция, в която е принуден да говори точно за това, за което не иска да говори, особено когато всеки защитен механизъм в ума, нервната система и всичко останало казва „не отивай там“, каза той.

,,Няма как да потискате това завинаги, защото ще ви разяде отвътре“, предупреждава той.


 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол