Репортерът Вероника Димитрова: Влязох в къщата на убиец преди полицията

В подкаста „30 години NOVA” репортерът Вероника Димитрова разказа за първите си стъпки в журналистиката, разследванията и предизвикателствата, с които се сблъсква по време на работата си.

„Започнах професионалния си път в NOVA през 2005 година, първо като стажант, а впоследствие като репортер в сутрешния блок „Здравей България”. Тръгнах от нулата”, сподели Димитрова.

Разследващата журналистика е нещото, което ѝ носи най-голямо удовлетворение.

„С това категорично се справям най-добре. Попадала съм в различни ситуации с агресивни хора, била съм заплашвана, замеряна с камъни, насъсквали са кучета срещу екипа ни. Опитвам се винаги да запазя сомообладание”, каза тя.

Вероника обясни, че скоро ѝ се е наложило да подаде сигнал в полицията именно заради заплаха.

Красивото лице на NOVA посочи, че много често в процеса на работа се налага да използва скрити камери за своите репортажи. „Като една типична жена, у нас имам седем различни модела скрити камери и всички работят”, добавя още тя.

Вероника сподели, че е успяла да намери нужния баланс между работата и личния живот. „За толкова години желанието ми за работа не е изчезнало, напротив. Това, което правя, е моето нещо и съм щастлива”, подчерта тя. И допълни, че постоянно получава сигнали от зрители. Репортерът каза, че резултатите от рубриката „По следите с Вероника Димитрова” я правят щастлива.

Тя сподели, че детската ѝ мечта е била да бъде полицай и разказа за случай, при който влиза в дома на Росен Ангелов, който през 2018 г. извършва шесторно убийство, преди полицията. „Тогава влязох през прозореца в къщата, направих много снимки и ги изпратих на сайта. Много по-късно се замислих дали този убиец още не е там”, разкри тя.

Още от подкаста ,,30 години NOVA": 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти