За завистта, традиционнните ценности и лъжите: Вечните цитати на Кирил Маричков

Нелеп инцидент отне живота на Кирил Маричков, а в началото на седмицата изпратихме рок легендата към вечния му път. Именно такова - вечно - е наследството, което музикантът оставя на нас и поколенията след нас. И тук не става въпрос само за музика!

"На прага на времето" е автобиографичната книга на Маричков, която се появи на книжния пазар преди година. "Трябваше на всяка цена да напиша тази книга – казва музикантът при представянето ѝ, – защото иначе много лъжи щяха да се превърна в истини, а хората трябва да знаят коя е истината", споделя музикантът за книгата, цитиран от Dariknews. Предлагаме ви някои емблематични цитати от нея:

"Не е ли именно завистта основният двигател за репресиите и терора на посредствените върху просветените и успелите?"

"Питал съм се не е ли започнала да деградира човешката цивилизация, щом семейните ценности на добрите стари български фамилии лека-полека изчезват. Нима наистина ще се наложи модерната теза, че патриархалност, вяра в Бога, почтеност, трудолюбие и уважение към традициите са някакви отживелици?"

"Омръзна ми да водя битки, за да доказвам очевидни неща. Да преглъщам горчиви хапове и с кисела усмивка да изричам, че те са сладки."

"Ние трябва да се научим по-внимателно да си служим със Словото. Защото думите могат да градят, но и да рушат, да вдъхват вяра и сила, но и да обезверяват.

Прочетете още: 

За завистта, традиционнните ценности и лъжите: Вечните цитати на Кирил Маричков

Актуално

Известни

За завистта, традиционнните ценности и лъжите: Вечните цитати на Кирил Маричков

Нелеп инцидент отне живота на Кирил Маричков, а в началото на седмицата изпратихме рок легендата ...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти