Твърде скъп ли е принц Уилям? Ето я годишната му заплата

Принц Уилям получи забележителните 30 милиона долара от първата си пълна година на управление на имението на Херцогство Корнуол. Този доход бележи важен крайъгълен камък, тъй като той наследи титлата и имението след възкачването на баща му крал Чарлз на трона.

Интегрираният годишен доклад на Херцогство Корнуол, публикуван на 24 юли, разкри подлежащ на разпределение излишък от £23,6 милиона ($30,4 милиона) за финансовата 2023-2024 година. Тази сума е предназначена за покриване на официалните, благотворителни и частни разходи на принц Уилям, Кейт Мидълтън и техните три деца.

Баща и син: Принц Джордж и принц Уилям

Като старши работещ член на кралското семейство, 42-годишният принц на Уелс не получава традиционна заплата. Вместо това разходите му се финансират до голяма степен от херцогство Корнуол, имение, създадено от крал Едуард III през 1337 г., за да подкрепя престолонаследника. Имението, оценено на над 1 милиард долара, обхваща 130 000 акра в 23 окръга в Англия и Уелс и включва земя, ферми, къщи и други активи, предназначени да издържат наследника и семейството им.

Крал Чарлз, принц Уилям, принц Джордж усмихнати до уши на фона на кралските бури

Разбираемо е, че принц Уилям плаща данък върху целия си доход от херцогство Корнуол, след приспадане на разходите за домакинството, въпреки че конкретни подробности за тези разходи не са разкрити.

След възкачването на крал Чарлз на трона през 2022 г. принц Уилям стана новият херцог на Корнуол и пое контрола над имението. След смъртта на кралица Елизабет, кралски източник отбеляза, че принц Уилям "се потапя напълно" в отговорностите си като глава на херцогството. Той активно се ангажира с различни проекти в имението, включително иновативен жилищен проект, насочен към справяне с бездомността в Нюкуей, който той посети през май.

Поглед към охолния живот на децата на Уилям и Кейт

Докладът също така подробно описва актуализациите на покровителствата на принц Уилям, подчертавайки значителна промяна в ролята му във Футболната асоциация (FA). Страстен футболен ентусиаст, Уилям сега ще служи като патрон на ФА, позиция, която преди е заемала неговата баба, кралица Елизабет. Уилям беше президент на ФА от 2006 г. и тази промяна е в съответствие с повишения му статут на принц на Уелс.

В допълнение към новата си роля във ФА, принц Уилям ще поеме нови патронажи с Благотворителната организация на Уелската гвардия и Кралската селскостопанска асоциация на Корнуол. Той също така ще стане президент на Victoria Cross и George Cross Association и ще премине от президент в патрон на Fields in Trust.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти