Трябва ли жените на 30 вече да мислят за деца: Хали Бери сподели искреното си мнение

Миналата седмица талантливата актриса и носителка на Оскар Хали Бари неведнъж се е обявявала против стереотипите и стигмите, които тегнат над жените, особено на определена възраст. Наскоро говори за „остарелите разбирания“ за жените и раждането на деца в интервю за Women’s Health.

Тя изрази желание да насърчи жените да се борят с обществения натиск да родят, когато са навършили определени години.

„Ако сте на двадесет години, наслаждавайте се на това. Насладете се на ерата на изследване“, обясни тя. „Спечелете от този период на истинското любопитство, когато се опитвате да разберете коя сте.“

Актрисата добави: „Ако сте в средата на тридесетте си години, не се притеснявайте от идеята, че трябва да имате деца до определена възраст. Решението е само ваше.“

Хали, която навърши 57 години на 14-и август, подчерта, че според нея жените трябва да имат деца само защото го искат, а не поради „остарелите очаквания, че това е, което трябва да направят“.

„Направете го само ако го искате, защото [с майчинството] се отказвате от голяма част от личния си живот, за да отгледате друг живот“, обясни още тя. „А може би не сте жена, която иска да направи това. Без съжаление, без осъждане.“

Бери, която роди първото си дете на 41 години, разкри в интервюто, че се противопоставя на стереотипите относно жените и остаряването и че чувства, че в момента е най-добрата версия на себе си.

„[На 50+] имам най-много да предложа. И твърдо приемам моята женственост.“

Хали рядко говори за личния си живот, но е споделяла на няколко пъти какво е за нея майчинството. Тя има 15-годишна дъщеря на име Нала, която споделя с бившия си Габриел Обри, както и 9-годишен син Масео от Оливие Мартинес, с когото бяха женени.

По време на участие в „Шоуто на Уенди Уилямс“ през 2012 г. Бери призна, че е „наистина щастлива“, че е изчакала да роди децата си след 40-годишна възраст. Тя обясни, че на 21 и 25 години е била „просто малко дете, което просто се опитва да разбере живота“.

През 2021 г. Бери каза пред Women’s Health, че е „много по-добра майка“ за децата си, откакто има връзка с настоящия си партньор, музиканта Ван Хънт. Двамата потвърдиха публично, че са заедно през 2020 г.

„Чувствам се щастлива в живота си в романтичен план, както и като майка и артист“, каза тя. „Аз съм много по-добра майка при това обстоятелство, отколкото щях да бъда, ако бях останала в романтична връзка, която не ми служи и не ме кара да се чувствам така, както трябва да се чувствам като жена.“

12 известни жени споделят защо нямат деца

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти