Топ 10 наследници на европейските тронове

Въпросът кой ще наследи трона е особено важен за монархиите по света.

Вижте кои са преките наследници на някои от най-големите монархии в Европа:

1. Принц Чарлз, Великобритания

Той е най-големият син на кралица Елизабет II и принц Филип. Престолонаследник е на Обединеното кралство и още десетина кралства от Общността на нациите, известна преди като Британската общност. В случай, че стане монарх се очаква да приеме името Чарлз III. Както и други кралски особи и той е започнал военна кариера. Бил е в армията до 1976 година. В момента е на 65 години и едва ли ще има дълъг престой на трона, като майка си.

Снимка: netinfo

2. Принцеса Виктория, Швеция

Принцеса Виктория е родена на 14 юли 1977 г. в Стокхолм, Швеция.  i и кралица Силвия Зомерлат. Виктория има един по-малък брат Карл-Филип и една по-малка сестра ­ Маделин. Шведското кралско семейство е едно от най-дълго властващите – от 1763 г. В момента на престола е Крал Карл XVI Густав. Неговата дъщеря е първа наследница на трона. Тя е обичана в шведското общество.

Снимка: netinfo

3. Принцесата на Астурия ­Леонор, Испания

Тя е само на 8 години. Неин баща е Крал Фелипе VI. Когато била още по-малка попитала родителите си: „Защо хората ни снимат?” Учи в частно училище. Нейният баща се качи на престола, след като дядо є Крал Хуан Карлос абдикира по-рано тази година. Принцеса Ленор има по-малка сестра – инфанта София.

Снимка: netinfo

4. Принц Хаакон, Норвегия

Принцът е настоящият престолонаследник на Норвегия, единствен син на норвежкия крал Харалд V и кралица Соня Харалдсен. Той е второ дете на норвежката кралска двойка и има по-голяма сестра, която се казва Мерта-Луиза. На 25 август 2001 г. принц Хокон се жени за Мете-Марит Тюсем Хьойби, самотна майка с обикновено потекло, с която принцът се запознава на рокфестивал в Кристиансан. Хаакон и Мете-Марит имат две деца.

Снимка: netinfo

5. Принцеса Катарина-Амалия, Холандия

Родена е през 2003 г. Тя и двете є сестри посещават обикновено училище. Малката принцеса вече има доста хобита: „хокей, джудо, езда и свирене на цигулка”. Баща и е Крал Вилем Александър, който е на трона от 2013 г.

Снимка: netinfo

6. Принцесата на Хановер Каролин, Монако

Тя е дъщеря на Грейс Кели и принц Рение III. Има по-голям брат – Алберт Втори, който има две деца, но не е женен за майките им, което ги лишава от възможността да бъдат наследници на трона. Освен, ако той няма законно дете, Каро и ще наследиин ще наследи трона. Тя има 3 брака и 3 деца.

Снимка: netinfo

7. Принц Гийом, Люксембург

Бил е офицер в армията на страната си. В биографията му е записано, че е бил на мисии в Южна Корея, Италия, Русия, Канада и САЩ. Интересува се от музика и спорт – свири на пиано, харесва футбол, волейбол и плуване. В момента на престола е неговият баща Хенри, който е на 59 години.

Снимка: netinfo

8. Принц Алоис, Лихтенщайн

Малката държава, която се намира между Швейцария и Австрия, има втория най-голям БВП на глава от населението в света – 89 400 долара. Алоис има четири деца от съпругата си – херцогиня Софи. Той е преминал военно обучение в Кралската военна академия Сандхърст във Великобритания.

Снимка: netinfo

9. Принц Фредерик, Дания

В момента на трона е Кралица Маргрете II. Тя ще бъде наследена от сина си Фредерик. Той е женен за австралийка – Мери, с която се запознал на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. Двамата имат 4 деца. Фредерик е полковник във военновъздушните сили на Дания.

Снимка: netinfo

10. Принцеса Елизабет, Белгия

Страната, в която се произвеждат чудесен шоколад и бира, в момента се управлява от Крал Филип. Той се закле през 2013 г. след като баща му Крал Алберт Втори се оттегли от трона. Крал Филип ще бъде наследен от най-голямата си дъщеря Елизабет, която след оттеглянето на дядо си получи титлата дукеса на Брабант. Елизабет е родена на 25 октомври 2001 г. Има двама по-малки братя – принцовете Габриел и Емануел и една по-малка сестра – принцеса Елеонор.

Снимка: netinfo

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти