Съдят Мадона заради сексуален контекст на концерта ѝ (и още много други)

Оплакванията относно турнето Celebration Tour на Мадона не изглежда да приключат скоро. Според документи, получени от The Blast, срешу хитмейкъра и хората, замесени в нейните концерти, са подадени множество жалби. Те включват фалшива реклама и сексуално съдържание.

Дванадесетото концертно турне на кралицата на попа привлича много внимание, но това не е първото съдебно дело, пред което е изправена.

Ищецът, Джъстен Липелес, заведе иск от свое име и от това на всички лица в Калифорния, които бяха измамени и подведени да купят скъпи билети за концерта на Мадона.

Как остаря Мадона през годините

Той критикува музикалната икона, нейния промоутър Live Nation и други организации, участващи в нейното турне за няколко престъпления – нарушение на писмен договор, умишлено причиняване на емоционален стрес, фалшива реклама и небрежност.

Липелес твърди, че ответниците, по-специално Мадона и Live Nation, "умишлено и измамно са пропуснали да информират купувачите на билети" за важни проблеми, докато рекламират нейното турне.

Поради тази липса на информация той пристига в Kia Forum рано на 7 март 2024 г., очаквайки концертът да започне в 20:30 ч., както е обещано. Вместо това шоуто започва след 22:00 часа и нещата се влошават още повече когато Мадона иска климатикът да бъде изключен. Липелес отбелязва, че той и други фенове са се изпотили и в крайна сметка са се разболели.

Според делото жегата е станала непоносима до такава степен, че феновете са изразили оплакванията си от некомфортната атмосфера. Мадона обаче хладнокръвно отхвърля неудобството им и им каза да се съблекат.

Липелес отбеляза, че неволите на феновете не свършват дотук, тъй като парите, които са похарчили, за да видят Мадона да изпълнява на живо, са отишли на вятъра, тъй като е пяла на плейбек. Освен това са били "принудени да гледат полуголи жени на сцената, симулиращи сексуални актове".

„Принуждаването на потребителите да чакат с часове в горещината и подлагането на порнография без предупреждение е демонстрация на лекомисленото неуважение от страна на Мадона спрямо нейните фенове“, твърди Липелес, отбелязвайки, че се е чувствал така, сякаш гледа как се прави порнографски филм.

Липелес твърди, че Мадона и организаторите на нейното турне са били наясно с нейните навици и следователно е трябвало да информират феновете, че е възможно концертът да започне със закъснение.

Как остаря Мадона през годините

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти