Страшна диагноза: Продуцентът Харви Уайнстийн се бори с тежък рак в затвора

Харви Уайнстийн, някога влиятелен холивудски продуцент, известен със създаването на филми като "Криминале" и "Четирите сватби", е бил диагностициран с рак на костния мозък. Въпреки продължаващите си правни битки, той е изправен пред нова здравна криза, която допълнително усложнява живота му зад решетките.

Уайнстийн, който в момента е на 72 години, беше арестуван през 2018 г. и осъден на 23 години затвор през 2020 г. след широко разпространеното движение #MeToo, което разкри десетилетната история на сексуален тормоз и насилие от негова страна. Въпреки това, през април тази година присъдата му беше отменена поради допуснати грешки в процеса, което доведе до насрочване на ново дело.

Новината за диагнозата на Уайнстийн идва, когато той вече се бори с множество здравословни проблеми, включително сърдечна операция през 2020 г. и скорошно хоспитализиране поради COVID-19 и двойна пневмония. Към момента той приема 19 различни лекарства, както съобщи неговият адвокат през септември.

Въпреки че представителят на юридическия екип на Уайнстийн, Крейг Ротфелд, отказа да коментира подробностите около състоянието му поради съображения за поверителност, хроничната миелоидна левкемия (CML), от която той страда, представлява 15% от случаите на възрастни левкемия в световен мащаб. Това заболяване започва в клетките на костния мозък, преди да се разпространи в кръвта.

Докато Уайнстийн се подготвя за новото си дело, борбата му с рака добавя още един слой сложност към неговата вече изпълнена с предизвикателства ситуация. Съдебните власти и обществеността ще продължат да наблюдават случая внимателно, тъй като той служи като напомняне за трайните последици от действията на Уайнстийн върху безброй жени и индустрията като цяло.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти