Странно съвпадение: Двама актьори от "Хари Потър" починаха на една и съща дата

Нa 27 септември на 89-годишна възраст почина английската актриса Маги Смит, известна с ролите си в „Хари Потър” и „Имението Даунтън”.

Актрисата почина в болница, съобщиха децата ѝ Крис Ларкин и Тоби Стивънс.

В изявление те казаха:

„Тя ценеше личното си пространство и беше с приятелите и семейство си до края. Има двама сина и пет любящи внуци, които са потресени от загубата на невероятната майка и баба. Бихме искали да използваме възможността да благодарим на прекрасния персонал в болницата за грижите и безкрайната доброта през последните ѝ дни. Благодарим ви за всичките мили съобщения и подкрепа”.

Незабравимите цитати на Албус Дъмбълдор

Смит печели награда „Оскар” за най-добра актриса за „Разцветът на госпожица Джийн Броуди” през 1969 година и за най-добра поддържаща актриса за „Калифорнийски апартамент” през 1978 година.

Нейните най-популярни роли са на Вайълет Кроули, графиня в "Имението Даунтън", и на професор Минерва Макгонъгол във филмите за Хари Потър.

Интересен факт, който отбелязват феновете на "Хари Потър" е, че на същата дата миналата година си отиде и британският актьор сър Майкъл Гамбън, най-добре познат и обичан за ролята си на професор Албус Дъмбълдор в шест филма от поредицата за Хари Потър.

Съпругата му лейди Гамбън и синът му Фъргюс Гамбън тогава съобщиха тъжната новина с думите:

"Съкрушени сме да съобщим за загубата на сър Майкъл Гамбън. Обичан съпруг и баща, Майкъл си отиде спокойно в болницата, обграден от съпругата си Анн и сина си Фъргюс, след получени усложнения от пневмония. Молим за разбиране в този труден за семейството момент“.

Незабравимите цитати на Албус Дъмбълдор
Странно съвпадение: Двама актьори от
На кафе с Edna

Странно съвпадение: Двама актьори от "Хари Потър" починаха на една и съща дата

Нa 27 септември на 89-годишна възраст почина английската актриса Маги Смит, известна с ролит...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти