Смъртни заплахи: Кой и защо тормози Дара Екимова?

Певицата Дара Екимова беше изправена пред сериозна заплаха за живота си, след като стана обект на онлайн тормоз от неизвестен извършител. Музикалният продуцент Саня Армутлиева разкри подробности за инцидента по време на интервю, подчертавайки сериозността на ситуацията и необходимостта от предприемане на действия срещу кибертормоза.

Как се промени Дара Екимова през годините

Според Армутлиева всичко започнало през пролетта на 2023 г., когато Екимова коментирала публикация в социална медийна платформа със сърца. Това действие предизвика поредица от заплашителни съобщения от непознатия потребител, който изглежда е бил разстроен от коментара. Първоначално Екимова смята, че съобщенията са просто още един пример за интернет трол, но ситуацията бързо ескалира.

По-късно през лятото на миналата година извършителят изпратил съобщение до Екимова, в което заплашил да я нападне по време на неин концерт. Изпълнителката също така открила, че потребителят е публикувал пост в TikTok, в който се споменава, че Екимова е починала – очевидно опит за психологическа манипулация. Въпреки заплахите, изпълнителката първоначално решила да не докладва за инцидента на властите поради опасения относно потенциалните последици върху кариерата й.

Въпреки това, когато ситуацията продължи да се влошава, Армутлиева решава да се намеси и да потърси помощ от съответните органи. ГДБОП е информиран за случая и посещава заподозрения на домашния му адрес. Заподозряната е известна с психичните си проблеми, случаят е свързан с друг, включващ заплахи срещу инфлуенсърката Ясмин Кирилова.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dara Ekimova (@dara.ekimova)

Извършителят, идентифициран като Гергана Неделчева, вече е била принудително задържана в психиатрично заведение за един месец. Екимова и нейният екип подготвят нов сигнал до отдела за „Киберпрестъпления“, изисквайки принудителното задържане на Неделчева за по-дълъг период и блокирането й от създаването на нови онлайн акаунти.

Междувременно Дара Екимова обяви пускането на новия си албум, което накара Неделчева да стане още по-активна в своите заплашителни съобщения. Продуцентът изрази загриженост относно възможността извършителят наистина да изпълни заплахите си, въпреки твърденията на майката на Неделчева, че дъщеря й няма сериозни проблеми.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dara Ekimova (@dara.ekimova)

Тази история служи като тревожно напомняне за нарастващия проблем с онлайн тормоза и заплахите, пред които са изправени много публични личности. Важно е както артистите, така и техните екипи да бъдат бдителни и проактивни при справянето с такива ситуации, за да защитят благосъстоянието и безопасността на всички участници.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти