„Скъпа моя“: тайната любов и дълбока връзка на принцеса Даяна

принцеса Даяна Джордж Майкъл
Снимка: Getty

Не е никаква тайна, че бракът на принцеса Даяна и принц Чарлз е бил нещастен. И затова не сме изненадани, че през 80-те години на миналия век Даяна се е влюбила в един от приятелите си от А-листата - по-конкретно в Джордж Майкъл.

В биографията на Джеймс Гавин, наречена George Michael: A Life (Животът на Джордж Майкъл), той изследва безброй аспекти от живота на покойния певец - включително връзката му с Даяна. Двамата са били доста близки и са се сприятелили заради факта, че славата е открила и двамата много млади. Изпълнителят на WHAM! и Даяна са били толкова близки, че са споделяли много тайни. Тя дори му се обаждала на домашния телефон, а той я наричал „скъпа моя“.

По онова време Майкъл все още не е споделил за сексуалността си публично и се твърди, че Диана, без да знае това, хлътнала по него. Гаврин пише в книката си:

„На събитието присъстваше най-изявената почитателка на рокзвездите в Англия, принцеса Даяна. Според Daily Mirror Даяна е намирала Майкъл за „много красив“. Майкъл дори дава публичен отговор на това: „Благодаря ви, госпожо - вие самата сте много красива.“

Така неловко започва 12-годишно приятелство между един влюбен аристократ и един секс символ.

Връзката им става още по-силна, когато Майкъл оглавява първия ѝ годишен Концерт на надеждата за набиране на средства за превенция на ХИВ/СПИН в Световния ден за борба със СПИН.

Те остават близки повече от десетилетие, а той я нарича „скъпа моя“ по време на последния им телефонен разговор преди смъртта ѝ на 31 август 1997 г.

Според романа на Гавин, Майкъл остава предан на Даяна и на децата ѝ Уилям и Хари. Всъщност той работи неуморно по сватбен подарък за Уилям:

„През 2011 г., почти 14 години след смъртта на принцеса Даяна, Майкъл работи по специален подарък за сина ѝ, принц Уилям, и неговата годеница Кейт Мидълтън, преди сватбата им на 29 април. Отчасти това е компенсация за това, че някога е отказал молба на кралския син от детството му.“

Детската молба е, че Уилям е искал Майкъл да пее с Елтън Джон на едно коледно парти, но Майкъл тогава е отказал.

Майкъл почина на 53-годишна възраст в дома си на Коледа сутринта през 2016 г.

Връзката на Даяна и Чарлз през годините

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол