Холивудската актриса Скарлет Йохансон открива заведение за пуканки в гастрономическата столица на света - Париж.
То обаче няма да предлага пуканките в обичайния им вид, а под формата на екзотични гурме ястия, които самата Йохансон възнамерява да поднася на клиентите си.
Пред АФП говорителят на звездата от "Изгубени в превода" дори издаде, че по време на откриването на заведението в събота тя ще предложи на ентусиастите и пуканки с трюфели, пармезан и градински чай.
А ако и останалите сладки и солени предложения в менюто се котират добре, Йохансон се надява да отвори заведения и другаде.
Екстравагантната идея е плод на въображението не само на Йохансон, която е върл почитател на пуканките, но и на съпруга й Роман Дурак.
За да реализира мечтата си, двойката се е обърнала към известния нюйоркски шеф-готвач Уил Хоровитц, който е помогнал за изготвянето на екстраординерните рецепти.
Всички те ще се приготвят на място, като сред тях, например, са пуканки с морска сол и зехтин, както и с ягоди и сметана.
Таймингът на звездата не може да бъде по-добър.
В момента във френската столица се наблюдава тенденцията към популяризиране на американската кухня и близо 70% от ресторантите включват елементи от нея в менюто си, показва скорошно изследване.