Отнеха короната на Елизабет Кравец. Тя отвърна: Съвестта ми е чиста

Носителката на титлата Мис България 2023 Елизабет Кравец остана без корона. Това съобщи собственикът на марката и организатор на конкурса Гаел Бонел Санчез с официално съобщение в профила си във Фейсбук.

В изявлението се посочва, че считано от 3 юни Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка Мис България в социалните мрежи, в комуникацията и във фактурите си.

Решението му да освободи Елизабет от короната на Мис България е заради нейни дейности, които са в разрез с ценностите на организацията, съобщи лично той в официално писмо в социалната мрежа.

"Това решение е взето поради неспазване на задълженията на госпожица Кравец и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията Мис България", пише в изявлението на Санчез.

Без да посочва конкретните дейности, той обяснява, че делата на Кравец са накърнили имиджа на националния конкурс за красота, увредили са престижа и репутацията му, допълвайки, че тя не е изпълнила "задълженията, налагани от дадената й титла.

Санчез обяснява още, че "в резултат на това организацията Мис България понесе щети, накърняващи нейните бизнес отношения, както с дългогодишни партньори, така и с нови такива".

А коя сега е Мис България 2023?

Първата подгласничка на Елизабет -  Илияна Борисова, поема короната и отговорностите, произтичащи от титлата.

"Ние разбираме, че това решение може да изненада мнозина. Уверяваме ви, че то не е взето с лекота", казва още организаторът на конкурса.

 

Елизабет Кравец стана Мис България през 2023 г. 

Победителката заявяваше обаче, че се чувства българка, защото от малка живее в морската столица, а майка й е от България.

След като спечели конкурса за красота в морската ни столица, Елизабет стана жертва на критики в социалните мрежи, свързани с произхода ѝ и по-точно украинските ѝ корени. Оказва се обаче, че майка ѝ е българка, а баща ѝ е от украински произход, а момичето живее в България отдавна, въпреки че е родено в Израел. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол