Кулинарната сцена я познава като виртуозен шеф, но зад славата и блясъка на Силвена Роу се крие история на сълзи, страст и несломима амбиция. В този ексклузивен портрет Мариян Станков – Мон Дьо представя една жена, която издигна храната до нивото на изкуство.
"Не съм суеверна, не вярвам, че някой ще ме урочаса", посочи Силвена Роу, преди да разкаже едни от най-личните си истории. "Аз бях едно от най-красивите момичета в Пловдив. Баща ми беше може би най-ерудираният, най-колоритният красив мъж. Обличаше се в розово, оранжево. По времето на комунизма беше трън в очите. Майка ми, която е реставратор, ми шиеше всички дрехи. Аз се носех в копринажи, в хубави ризи", спомни си тя.
"Мъчно ми е за сестра ми, защото малката ми сестра видя как баща ми си отива. Но баща ми е в мен - аз много приличам на него", разкри Роу.
Силвена Роу разказва, как след като се омъжва, си тръгва от красивия Пловдив и заминава за Великобритания. Там хората са „леко намръщени и безумно студени”. „Никой не ме забелязва там, никой не ме гледа”, посочи Роу.
"Запознах се с Петър Увалиев в Челси и ходех да го виждам. Водеше ме всеки ден в ресторанти, а аз слушах историите на този интересен и красив български аристократ. Той видя, че аз съм там с причина. Почнах да ходя да си правя косата в Harrods за тогавашните 90 лири, еквивалентни на 500 сегашни", сподели тя. Тя разказа и за лошата страна на живота ѝ в Лондон: "Започнах да работя в Balkan Holidays. Там един от директорите ми се показа гол. Аз бях млада, наивна. Избутах го и казах на мъжа ми - щеше да му счупи главата". Роу обобщи: "Лондон ме научи на маниер."
"Като жена в мъжка среда - отвсякъде ме тъпчат. Мъжете искат да съм на тяхното ниво, но да не използвам техните способи", заяви кулинарният виртуоз.
Гледайте цялото интервю във видеото.