Секссимволът на 2000-те: Какво се случва днес с Уентуърт Милър?

Всички въздишаха по него преди две десетилетия. Виновникът за това беше сериалът "Бягство от затвора", който освен с напрегнатата си и интригуваща сюжетна линия, ни беше любим и заради харизматичния си главен герой - Майкъл Скофийлд, изигран брилянтно от очарователния Уентуърт Милър. 

На днешната дата Милър всъщност празнува своя 52-ри рожден ден. Уверено можем да заявим, че за своите 52 години той продължава да е все така привлекателен. Но какво точно се случва днес с актьора, който беше мечта за всяка дама през 2000-те? Нека разберем.

Как се промениха актьорите от тийнейджърските сериали

В "Бягство от затвора" Уентуърт Милър играе брата на Линкълн Бъроу и това изглеждаше подходящо. В крайна сметка Милър и Доминик Пърсел имаха подобна траектория като актьори. По-рано в кариерата си Милър играе по-малки роли в „Бъфи, убийцата на вампири“ и във филма „Подземен свят“ от 2003 г., но „Бягство от затвора “ наистина го постави на картата. Милър дори има номинация за Златен глобус за зашеметяващото си представяне.

Въпреки че много фенове никога не биха могли да си представят "Бягство от затвора" без Милър, това почти е щяло да се случи. В интервю за EW от 2006 г. , Милър разкрива, че първоначално е насочил вниманието си към друга роля, с която да пробие през 2003 г., но нещата не се получили. За щастие той успява да се яви на прослушване в последния момент за „Бягство от затвора“ и от там се роди неговата гореща кариера.

След като хитовият сериал приключи през 2009 г., Милър написа и продуцира филма "Изгубена невинност" от 2013 г. Той също направи фурор, появявайки се в "Светкавицата" като леден злодей - роля, която той повтори за спиноф сериала, посветен на супергероя на DC. Освен това той изигра видна роля в сезон 6 на "Госпожо Държавен секретар" и направи няколко гостуващи роли (като различни герои) в "Закон и ред".

Милър се обяви за гей през 2013 г., като отказа покана за руски филмов фестивал. „Като гей мъж трябва да откажа“, написа той в изявление. „Дълбоко съм обезпокоен от сегашното отношение към гей мъжете и жените от руското правителство."

Милър се върна в "Бягство от затвора" през 2017 г., когато шоуто беше рестартирано за ограничен пети и последен сезон.

В крайна сметка Милър заяви, че вече не се интересува от това да играе роли на хетеросексуални мъже, дори ако това означава да пропусне шести сезон на "Бягство от затвора".

Звездата потвърди през 2020 г., че е „свършил“ с „Бягство от затвора“ и повече няма да изпълнява ролята си.

През 2021 г. Милър разкри, че е бил диагностициран с аутизъм .

Как се промениха актьорите от тийнейджърските сериали

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти