Сбогуваме се с Кирил Маричков във вторник! Синът му се завръща от Рим

Поклонението пред легендарния български музикант Кирил Маричков ще се състои на 15 октомври (вторник) от 13:00 часа в столичния храм „Света София“. Синът на Маричков, Кирил Маричков-младши, който работи като адвокат в Рим, ще се върне специално за погребението.

В памет на емблематичния фронтмен на „Щурците“ стотици китаристи ще се съберат пред Националния дворец на културата (НДК), за да изпълнят заедно една от най-обичаните песни на групата – „Клетва“. Събитието ще се проведе на 13 октомври, неделя, от 17:00 часа. Сред популярните имена, които ще участват във фестивала на китарите, са професор Цветан Недялков от D2 и други уважавани професионалисти в музикалната сфера.

Трагичният инцидент, довел до смъртта на Маричков, се случи по време на репетиция за концерт във врачанското село Селановци, където супергрупата „Фондацията“, в която той участваше, трябваше да бъде хедлайнер. Докато бил на сцената, Маричков паднал от нея, получавайки фатална черепно-мозъчна травма. Въпреки бързата реакция на екипа на Спешна помощ, той починал в линейката на път за болницата.

През последната година Маричков е имал няколко подобни инцидента на сцената, пораждащи опасения относно здравословното му състояние. Изпълнителят трябваше да отпразнува 80-ия си рожден ден на 30 октомври, но съдбата имаше други планове.

За мнозина Кирил Маричков беше символ на свободата и непримиримия дух на рокендрола. Неговите песни остават вечни хитове, а наследството му ще продължи да вдъхновява поколения музиканти занапред.

Прочетете още: 

При инцидент: Загина легендата Кирил Маричков

Сбогуваме се с Кирил Маричков във вторник! Синът му се завръща от Рим

Актуално

Известни

Сбогуваме се с Кирил Маричков във вторник! Синът му се завръща от Рим

Поклонението пред легендарния български музикант Кирил Маричков ще се състои на 15 октомври (втор...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти