Сани Жекова на 37: Успяла, красива, вдъхновяваща! (СНИМКИ)

Сани Жекова е световно призната българска сноубордистка, която е постигна изключителни висоти в своята дисциплина. Със своите многобройни победи и отличия, тя служи като източник на вдъхновение за младите спортисти в страната и извън нея. Днес тя празнува своя 37-ми рожден ден.

Жекова започва своята състезателна кариера на едва 11-годишна възраст, като бързо демонстрира своя талант и страст към спорта. Съсредоточавайки се върху дисциплината Snowboardcross, тя успява да се изкачи до върха на световната сцена, печелейки редица престижни титли и признания. Сред нейните забележителни постижения са тринадесет национални титли, спечелени между 2003 и 2018 г., и 67 класирания в топ 10 за Световната купа по сноуборд (FIS).

Като един от най-изтъкнатите български състезатели в зимните спортове, Сани Жекова е била олимпиец четири пъти – от 2006 до 2018 г. Тя има две олимпийски финални появи, завършвайки на седмо място на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. и на четвърто място на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг през 2018 г. Тези впечатляващи представяния й донесоха уважението и възхищението на спортната общност по целия свят.

В допълнение към своите индивидуални постижения, Жекова е допринесла значително за успеха на българския национален отбор по сноуборд. Нейните постоянни усилия и отдаденост на спорта я направиха естествен избор за ролята на спортен психолог за юношеските национални гарнитури на България от U15 до U19 към Българския футболен съюз. В тази нова роля тя ще работи не само с момичетата от националния отбор по сноуборд, но и с подрастващите млади таланти в различни футболни дисциплини.

Извън състезателната си кариера, Сани Жекова е активен посланик на различни брандове и защитник на устойчивия начин на живот. Щастливо омъжена е и има малка дъщеричка. Чрез своя клуб за личностен растеж тя насърчава съзнателното хранене и здравословния начин на живот, като допълнително вдъхновява хората да достигнат пълния си потенциал както лично, така и професионално.

Като опитен треньор и ментор, Жекова продължава да управлява личната си практика, като същевременно подкрепя развитието на бъдещите поколения сноубордисти. Нейната отдаденост на спорта и нейният ангажимент да предаде знанията и уменията си на другите я правят ценен актив за света на сноуборда и вдъхновение за амбициозни спортисти навсякъде.

Вижте Сани Жекова в галерията ни!

Сани Жекова на 37: Успяла, сбъдната, щастлива

 

Сани Жекова на 37: Успяла, красива, вдъхновяваща! (СНИМКИ)

Днес празнува...

Известни

Сани Жекова на 37: Успяла, красива, вдъхновяваща! (СНИМКИ)

Сани Жекова е световно призната българска сноубордистка, която е постигна изключителни ...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти