Личният готвач на Елизабет II Дарън Макгрейди, който работи в кралския дворец от около 15 години, сподели рецептата за любимите ѝ палачинки.
Основната тайна на любимия деликатес на Елизабет II се крие в това, че в тестото се използват три вида набухватели.
За да приготвите "царски" палачинки, ще ви трябва едно яйце, две супени лъжици захар, чаена лъжичка олио, 100 г разтопено масло, 250 мл мляко, 240 г брашно, чаена лъжичка сода бикарбонат, 2,5 супени лъжици бакпулвер и 1, 5 супени лъжици лимонена киселина.
Консистенцията на тестото трябва да бъде подобна на гъста боза. Приготвят се в тиган с незалепващо покритие с масло. Макгрейди препоръчва да сервирате палачинки топли с домашно сладко.
Кралицата на Великобритания обичала да ги хапва на закуска с плодово сладко. И през 1960 г. Елизабет II представи рецептата за тези палачинки на американския президент Дуайт Айзенхауер.
Вижте и какви строги правила, свързани с мода, храна и поведение трябва да спазва кралското семейство:
Вижте още:
- Коледа от Двореца: как да си направим любимите коледни сладки на Елизабет II
- Алкохолната диета на кралица Елизабет II
- Ето какво хапва кралското семейство на Коледа (и защо децата не са добри дошли на трапезата)
- Още строги правила, които кралското семейство е задължено да спазва (дори да не му харесва)