Днес ви срещаме с талантливата актриса Радина Боршош, която е главната героиня в новия сериал на NOVA "Алея на славата", който стартита утре вечер (26.09.) от 20h.
Тя ще ни разкаже за героинята си и за сюжета на модерната семейна поредица, която зрителите ще могат да гледат от утре в ефира на NOVA. „Алея на славата" е първият български сериал, който ще пренесе зрителите в няколко ресторанта и ще разкрие тайните в кулинарната сфера.Нагорещените кухни обаче ще се превърнат във фон на разтърсващата любовна история между младите и амбициозни готвачи Али и Милен. Именно в ролята на Али влиза актрисата Радина Боршош, която днес открехва завесата и ни споделя любопитни моменти от снимачния процес, а ние вече нямаме търпение да гледаме новия сериал!
Още от Известни
-
Асен Блатечки показа любимата си Елеонора на премиерата на новия коледен филм „Заведи ме вкъщи“ (СНИМКИ)
-
Михаела Филева: Когато сме заедно, всички хора около нас изчезват (СНИМКИ)
-
Никол Кидман пред GQ: Често се будя с мисли за собствената си смърт!
-
Четвърто дете за Венсан Касел: Коя е новата му приятелка Нара Баптиста?
***
За първи път публиката ще гледа български „кулинарен сериал“. С какво е по-различен от останалите продукции? С какво смяташ, че ще грабне зрителите?
„Алея на славата“ задава нова посока на телевизионните сериали в България. Показваме живота на хора, които са се посветили на кулинарната професия. Влизаме в кухнята на няколко ресторанта, където героите се борят да оцеляват, да побеждават и в крайна сметка да бъдат най-добрите готвачи. Защото готвенето може да бъде всичко - страст, амбиция, изкуство и дори забавление. За първи път българска продукция пресъздава този свят на готвачите, където на моменти събитията са динамични и ескалират в отношенията, реда, дисциплината и уменията. Кухнята е забранена територия за външни очи, а „Алея на славата“ ни отваря тази забранена врата. Професионалната кухня има строга йерархична структура като в един кошер с пчели. Отговорностите са строго разделени като действия и работни постове. Всеки трябва стриктно да следва своята роля и само така изпълнението ще бъде на висота. Докато се подготвях за снимките на сериала прочетох, че структурата в кухнята е въведена преди 100 години от френския готвач Огюст Ескофие и се използва до днес в повечето професионални кухни. Ето там ни отвежда сериалът. Разказваме история, която вълнува със своите обрати и ще държи в напрежение зрителите до последния епизод.
Разкажи ни малко повече за твоята героиня? Имаше ли някакви трудности при изграждането на образа или си „паснахте“ веднага?
Още в първата минута, когато облякох куртката за кухнята на моята героиня, разбрах, че това ще е трудна роля. Али е образ, за който съм мечтала, защото ме провокира като актриса. Тя е изключително талантлива, мечтае за собствен ресторант и се стреми към висшето кулинарно майсторство. Учила се е от най-добрите, но решава да се върне в България и тук да докаже на какво е способна. Много харесвам нейната отдаденост и амбиция, стриктното спазване на рецептите и правилата. Тя е педантична и подредена и е доста различна от моята артистична същност. Но това, което ми се иска зрителите да открият в Али, е страстното й сърце. Защото тя искрено вярва и се бори за това, което обича. Знаете ли колко е трудно да се изправиш пред цяла кухня с мъже и с увереност да извикаш - „Готвим!“.
Какво е да играеш готвач? Трябва ли задължително да можеш да готвиш? Имаше ли някаква специална подготовка преди да започнете снимките?
Преди старта на такъв дългосрочен проект е задължителна специалната подготовка. Разбира се, никой не очаква от актьорите да станат шеф готвачи, това е невъзможно, хората в тази професия се изграждат цял живот. Но за да познаваш мястото, организацията и как мислят професионалистите, какво ги движи напред, е нужно да отделиш достатъчно време за подготовка. Имахме курсове с кулинарните консултанти на сериала, които са едни от най-известните главни готвачи у нас. Изкарахме часове в опити да държим правилно нож, как да подреждаме станциите в кухнята и други тънкости на занаята. За мен беше важно да видя и истинската атмосфера в кухнята в натоварена вечер. Помолих един от нашите шеф-готвачи да остана, докато те готвят за клиентите си. Разрешиха ми и прекарах няколко часа в едно ъгълче на кухнята сред тях в истинска работна среда. Да ви призная такъв екшън никога не съм гледала от първия ред. От командите, работата на отделните постове, до издаването на храната - напрежение и стрес, които бяха съчетани с невероятни умения и дисциплина. Няма как да видиш и усетиш тази атмосфера и да не останеш респектиран от тези хора.
Научи ли се да готвиш нещо ново по време на снимките?
Вече имам умения за тестване на сосовете и работа с пинсета, което е запазена марка на Али. Без да искам вече автоматично като влизам в кухнята си изпъвам куртката и връзвам косата. Разбира се, повечето от изпълненията ни са повод за искрени шеги от професионалните шеф-готвачи зад камера, но на екран зрителите ще видят истински готварски умения и красиви гурме чинии.
Загатва се, че ще станем свидетели и на красива любовна история. Има ли място любовта в кухнята и какво да очакват зрителите от теб и екранния ти партньор Мак Маринов?
В кухнята на „Алея на славата“ ще има изпепеляваща любов! Освен романтичната история обаче, в сериала ще откриете и щипка драма, щипка криминале и щипка хумор…. или всичко, което го има в реалния живот. Семейства, които минават през сериозни изпитания и герои, които падат и стават, за да продължат да следват мечтите си. Любовта остава над всичко и нашите герои с Мак преплитат събидите си от малки деца и следват сърцата си до последно.
Имаш ли любима рецепта, която приготвяш в свободното си време? Кои са любимите ти неща за хапване?
За любимото ми нещо за хапване няма по-добро от казаното от Федерико Фелини - „Животът е комбинация от магия и паста“. Бих могла до края на живота си да ям само паста и затова вкъщи започнахме да си приготвяме домашна паста, изключително любопитен и забавен процес, а вкусът е несравним.