Проф. д-р Даниела Илиева след събитието на Edna.bg: Грабете с пълни шепи от живота

"Ученето през целия живот остава концепция, която ние трябва да прилагаме във всичко. Пожелавам им да следват мечтите си, да грабят смело с пълни шепи от живота и да го живеят този живот, да му се не види".

Това сподели проф. д-р Даниела Илиева в специално интервю за Edna.bg.

Даниела, бе една от трите успешни жени, които разказаха своите истории и ни предизвикаха не просто да мечтаем, но и ни вдъхновиха да постигаме целите си по време на специалното събитие на Edna.bg "Историите на Edna жена: Пътят към успеха", което се проведе на 15 октомври.

Даниела Иванова е изпълнителен директор на една от най-успешните български неправителствени организации – Фондация „Право и Интернет“, автор на няколко книги и един от най-популярните академични професори в страната. Тя е и професионален консултант по Бизнес етикет и международен протокол, сертифицирана от EUROPROTOCOL – The European School of Protocol.

Какво се случи на събитието? Прочетете ТУК

Емоции, вълнение, вдъхновение, полезни съвети, откровени изповеди и неподправен смях - с това ни зареди специалното събитие на Edna.bg "Историите на Edna жена: Пътят към успеха", което се проведе на 15 октомври 2024 г. в Event Space 2020, гр. София., Над 150 гости чуха мотивиращите слова на трите ни прекрасни дами на сцената Красимира Хаджииванова, Гергана Баева и проф. д-р Даниела Илиева. Точните въпросите пък зададе Христо Калоферов -  известният журналист от NOVA и водещ на Новините на NOVA., Събитието на Edna.bg "Историите на Edna жена: Пътят към успеха" се осъщести с подкрепата на нашия генерален спонсор VISA и тяхната инициатива SHE"S NEXT България, за която може да разберете повече тук, както и с нашите основни спонсори от MINI, верига магазини "Рени" и JTI.
Снимка: Юлиян Христов

Какво каза тя пред камерата на Edna.bg, вижте:

Коя е жената, която е оставила най-ярък отпечатък върху личността ти днес и е твое вдъхновение?

Бих казала, че това е един събирателен образ на доста жени, за които съм чела, до които съм се докоснала, които са носили така важните за мен качества - мъдрост, класа, постоянство и страст да следват мечтите си. Така че този събирателен образ, в който влизат всички такива жени, е именно общата жената, която ме вдъхновява.

А с какво те вдъхновиха останалите дами по време на събитието? Какво ще си „откраднеш“ от тях?

Много ми харесва на Крисимира откровеността, това чувство за хумор, което тя влага във всичко. Много ми допадна също спокойствието на Гери и начинът, по който е преминала през нещата (и продължава да преминава). Това по какъв начин се е разделила с бизнеса също е впечатляващо. Всяка има какво да учи от другите.

Кой е твоят най-пиков момент в кариерата към днешна дата?

Спомням си един такъв момент, когато поех фондация ,,Право и Интернет“, без да имам експертиза в тази област, тотално ново начинание за мен. Едва година по-късно ние наведнъж спечелихме много проекти и тогава наистина се чувствах на върха на света, невероятно успеваемост. Мисля, че това е един такъв пиков момент, в който си доказах, че дори в област, която не е моята, мога да постигна много, да създам екип, да изградя и да постигна успехи.

С кого тогава сподели успехите, помниш ли? Кои бяха първите хора?

Да, спомням си, пищяхме с екипа ми, бях толкова щастлива вкъщи, споделих с всички мои близки, просто летях.

А кой е бил най-трудният момент?

Винаги е важно да си задаваме въпроса не само какво правя, как го правя, кога съм себе си, но и кой е до мен. Когато имаме проблем в личните отношения, с детето или с партньора, това се отразява неминуемо. Така че балансът не само в служебните, но и в личните отношения, е еднакво важен. Мисля, че годините преди да се стигне до развода ми, са били такива години, в които не съм се чувствала в най-добрата си форма.

Как се справи с този момент, с този период?

С помощта на много хора, с психологическа подкрепа, разбира се. Вече знаем, че не е срамно човек да търси помощта на психолози. Семейството ми наистина са ми много близки, роднините ми оказват страхотна подкрепа. Помогна и фактът, че човекът, с когото се разделях, все пак е доста интелигентен, така че взаимно просто постигнахме този елегантен развод.

Емоции и вдъхновение на събитието "Историите на edna жена: Пътят към успеха"

Чия подадена ръка никога няма да забравиш?

Различни хора в различни моменти са били преломна точка за нещо - дали подадена ръка, дали да ми кажат едно изречение, което се явява един вид подадена ръка. Стига човек да има умението да слуша и да чува, да гледа и да вижда, ще успее да съзре тези знаци, чрез които съдбата му помага.

Коя е следващата ти мечта за сбъдване?

Много обичам да пътувам и всъщност, това е моята награда. Голяма част от това, което постигам като финансови успехи, го инвестирам в пътувания и сега ни предстои едно страхотно пътуване с децата ми. Това е една мечта, която чакам да се сбъдне. Иначе в по-работен план...точно утре започвам ново обучение в масачузетския технологичен институт на тема Neuroscience in Business. Чакам това ново поле на познание да се разкрие за мен, което също е един вид сбъдната мечта.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edna.bg (@ednabgofficial)

Какво ще пожелаеш на всички читателки на Edna.bg, които искат или вече развиват собствен бизнес?

Пожелавам да не спира да се учат. Ученето през целия живот остава концепция, която ние трябва да прилагаме във всичко. Пожелавам им да следват мечтите си, да грабят смело с пълни шепи от живота и да го живеят този живот, да му се не види.

Събитието на Edna.bg "Историите на Edna жена: Пътят към успеха" се осъщести с подкрепата на нашия генерален спонсор VISA и тяхната инициатива SHE'S NEXT България, за която може да разберете повече тук, както и с нашите основни спонсори от MINI, верига магазини "Рени" и JTI.

Вижте и ексклузивни кадри от събитието в нашето първо видео тук:

 

Проф. д-р Даниела Илиева след събитието на Edna.bg: Грабете с пълни шепи от живота

Вдъхновяващо

Известни

Проф. д-р Даниела Илиева след събитието на Edna.bg: Грабете с пълни шепи от живота

"Ученето през целия живот остава концепция, която ние трябва да прилагаме във всичко. Пожел...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти