Разказ от кралския фризьор: Защо принцеса Даяна носи огърлица като тиара (СНИМКИ)

Принцеса Даяна, освен със своята човечност остава известна в модната история с емблематичното си чувство за стил – което понякога означаваше да ставаш изобретателен в движение.

Покойната принцеса на Уелс направи моден фурор, когато носеше огърлица с изумруди и диаманти като лента за глава в Австралия с бъдещия крал Чарлз през 1985 г., а нейният бивш фризьор Ричард Далтън споделя защо пред списание People.

„Мисля, че имаше слънчево изгаряне на врата си, така че казахме, „Нека да направим лента за глава от него“, спомня си Далтън на панела Styling Princess Diana в Fotografiska Ню Йорк на 21 май, по случай 50-годишнината на PEOPLE.

„Помолих Евелин, нейната гардеробиерка, да го направи - добавя той със смях за това как е превърнал ослепителния аксесоар в украса за глава.

кейт мидълтън
Снимка: Getty Images

През 2022 г. Кейт Мидълтън извади чокъра от кралския трезор и го носеше за церемонията по връчването на наградите Earthshot в Бостън.
Далтън за първи път среща принцеса Даяна, когато тя е на 17. Той продължава да оформя косата ѝ повече от десетилетие, включително и за кралски обиколки по света.

„Любимата ми нейна прическа бе тази в Тайланд“, каза той в Fotografiska, припомняйки си флоралната визия от 1988 г. „Тя носеше лилава и шокираща розова рокля и аз казах: „Защо не направим орхидеи?“ Отидох в хотела, откраднах цветя за принцесата. Това ми хареса.

Животът на принцеса Даяна в снимки

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти