Може да е сериозно: Принцеса Ан частично е загубила паметта си след инцидент с кон

Принцеса Ан е претърпяла загуба на паметта, след като е получила наранявания на главата, за които се смята, че са причинени от един от любимите ѝ коне.

►Изкуплението на принцеса Ан: как дъщерята на кралицата почти беше отвлечена през 70-те

73-годишната сестра на британския монарх се наложи да прекара втора нощ в болница в понеделник, след като получи рани на главата и мозъчно сътресение по време на инцидента в Gatcombe Park, нейното имение в Глостършир, предадоха от The Telegraph.

Принцеса Ан - нежността в сянка в кралското семейство

Точните обстоятелства около инцидента, станал, когато принцесата била на разходка в неделя вечерта, остават неизвестни заради мозъчното ѝ сътресение. Нейният медицински екип обаче казва, че нараняванията ѝ са в съответствие с потенциален удар от главата или краката на кон.

Принцесата, бивша олимпийска състезателка по езда, беше в съзнание в понеделник. Смята се, че загубата на паметта ѝ, която се отнася само за инцидента, е временна.

Ан беше откарана по спешност в болница Саутмид в Бристол. Това е най-голямата болница в Югозапада и разполага със специализирано звено по неврология. Освен това е дом на единствения основен център за травми на възрастни хора в района.

Бъкингамският дворец съобщи, че принцесата е била приета за подходящи тестове, лечение и наблюдение. Очаква се тя да бъде освободена по-късно тази седмица.

►„На майка ми, кралицата, благодаря“: принцеса Ан с емоционално послание след смъртта на Елизабет II

Нараняванията на принцеса Ан „може да са сериозни“, твърди кралски експерт, цитиран от The Indipendent.

Кралският експерт Майкъл Коул предположи, че дворецът може да омаловажава нараняванията ѝ: „Фактът, че принцесата беше задържана в болница за една нощ, показва, че това не е маловажен проблем.“

Той добави: „Не е безобидно да имаш сътресение на която и да е възраст, но на 73-годишна възраст може да е сериозно.“

Не е ясно с кого е била принцесата по време на инцидента и кой е вдигнал тревога. Съпругът ѝ, вицеадмирал сър Тим Лорънс, и двете ѝ деца, Зара Тиндал и Питър Филипс, са били в имението по това време.

►Ан, принцесата в сянка - животът на единствената дъщеря на кралица Елизабет II

Не за първи път принцесата губи паметта си след инцидент с езда. На Олимпийските игри през 1976 г. тя претърпя лошо падане при скок, когато конят ѝ, Гудуил, заседна в блатиста кал. По-късно тя описа паметта си като „почти несъществуваща в този ден“.

Принцесата е запалена ездачка и беше похвалена миналия уикенд за контрола над Ноубъл, буйния кон на Чарлз III, по време на парада Trooping the Colour за рождения ден на краля.

Тя спечели индивидуалното европейско тридневно състезание в Бъргли през 1971 г., а през 1976 г. стана първият член на кралското семейство, който се състезава на Олимпийските игри, когато язди коня на Елизабет II, Гудвил, в тридневното конно състезание в Монреал.

Принцесата трябваше да лети за Канада в края на тази седмица, но сега се налага да отложи пътуването по съвет на лекарите. Тя също така ще пропусне държавния банкет, организиран в чест на посещението на императора и императрицата на Япония във вторник вечерта.

Принцеса Ан - нежността в сянка в кралското семейство

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти