Принц Хари призна защо е в лоши отношения с кралското семейство

Принц Хари смята, че съдебните дела, които заведе срещу британската таблоидна преса, са основната причина за разпадането на отношенията му с кралското семейство, предават световните осведомителни агенции.

Мегън Маркъл и принц Хари в Нигерия, май 2024

Хари обвинява британските медии за смъртта на майка си принцеса Даяна в автомобилна катастрофа през 1997 г., както и във враждебни и расистки нападки срещу американската му съпруга Меган, които са фактор за решението им да се откажат от кралските задължения и да се преместят в Калифорния през 2020 г.

"Това със сигурност е основната причина", казва Хари в документалния филм Tabloids on Trial.

Към момента принц Хари съди медийната компания News Group Newspapers, собственост на Рупърт Мърдок, и издателя на Daily Mail в две отделни дела. По-малкият син на крал Чарлз Трети ги обвинява, че журналисти и частни детективи са участвали в незаконни дейности и нахлуване в личния му живот.

Шокиращите показания на принц Хари във Върховния съд на Лондон

Хари преди е наричал съдебните дела своя "мисия". И двете медии отричат обвиненията и се борят срещу исковете, заведени от принца.

"Вярвам, че една публична личност трябва да прави подобни неща в името на доброто, но аз имам и свои, лични причини", казва той. "За мен мисията продължава, но тя предизвика... част от разрива".

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти