Принц Хари предупреди: Не вярвайте на всичко в интернет!

Принц Хари и Меган Маркъл продължават активната си роля на обществени фигури, които говорят по ключови социални теми. По време на тяхната последна визита в Колумбия, Хари използва възможността да изрази загриженост относно нарастващата заплаха от дезинформация и злоупотреби в интернет. В училище в Богота херцогът на Съсекс се срещна с ученици и отправи важни послания за опасностите от невярна информация и необходимостта от критично мислене в дигиталната ера.

В своето изказване принц Хари акцентира върху въздействието на онлайн лъжите върху реалния живот. Той посочи, че фалшивата информация може бързо да премине от виртуалното пространство към действителността, създавайки опасни ситуации.

Най-милите моменти на принц Хари и кралица Елизабет

"Това, което се случва онлайн в рамките на броени минути, се прехвърля на улицата. Хората действат на базата на информация, която не е вярна", сподели той.

Тези думи подчертават нарастващото значение на дигиталната грамотност, особено сред младите хора. Според Хари, всеки трябва да поеме отговорност за това какво споделя и как се отнася към информацията онлайн. Той изтъкна, че в един идеален свят хората с влияние биха имали задължението да насърчават истината и да се противопоставят на лъжите и злоупотребите.

Как принц Хари повтаря историята на крал Едуард VIII

Хари и Меган посетиха училището в компанията на вицепрезидента на Колумбия Франсия Маркес, като основният фокус на посещението бе влиянието на социалните мрежи върху младите хора. Учениците имаха възможност да споделят своя опит и мнения относно социалните медии, като изтъкнаха както позитивите, така и негативите на онлайн общуването.

Меган похвали младежите за тяхната зрялост и критично мислене, отбелязвайки, че според нея е изключително важно младите хора да бъдат самостоятелни и да не зависят прекалено много от технологиите. Това послание е особено актуално в ерата на изкуствения интелект, когато границите между истина и измислица все по-често се размиват.

Принц Хари и милите му моменти с деца

Кралската двойка ще продължи обиколката си в Колумбия, като следващата им спирка ще бъде среща със спортисти от страната, които ще участват в предстоящите "Инвиктус игри" – инициатива на принц Хари, посветена на постиженията на ранени и болни военнослужещи. Чрез тези дейности херцогът и херцогинята на Съсекс демонстрират своята ангажираност към подкрепа на важни обществени каузи, както в дигиталната, така и в реалната среда.

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти