Пенелопе Круз в кампания срещу използването на естествени кожи в модата

Пенелопе Круз и Хавиер Бардем по време на баскетболен мач в Лос Анджелис през 2010-та
Снимка: ЕПА/БГНЕС
37-годишната испанска актриса Пенелопе Круз стана лице на кампания против използването на животинска кожа и козина за направата на дрехи и аксесоари. А кой друг, ако не ПЕТА (хора за етично отношение към животните) може да стои зад тази идея.

Огромните рекламни билбордове с лика на съпругата на Хавиер Бардем вече са закачени на ключови манхатънски улици малко преди началото на Седмицата на модата в Ню Йорк, която ще стартира на девети февруари и ще продължи седем дни.

Носителката на "Оскар" отдавна се слави като любител и защитник на животните, което може би е наклонило везните, за да бъде поканена да даде лика и гласа си за въпросната инициатива.

"Пенелопе винаги фигурира в списъка на най-добре облечените жени, но въпреки това никога няма да я видите с тоалети от естествена козина. Тя е толкова зашеметяваща, без да се налага да носи дреха, заради която е бил отнет живот", допълва Ивон Тейлър, която е един от мениджърите, работещи в ръководството на ПЕТА.

Също така испанката е доброволец и в различни неправителствени организации за защита на животните.

Актрисата, която е една от музите на нейния сънародник в лицето на режисьора Педро Алмодовар, вече спокойно може да се нареди до имена като първите дама на САЩ и Франция Мишел Обама и Карла Бруни-Саркози, актрисите Ева Мендес и Памела Андерсън, като всички те са върли противнички срещу носенето на естествени кожи.

"Когато преди години за първи път пристигнах в Лос Анджелис, бях доста самотна и непрекъснато прибирах разни котки от улицата, а моите родители все ми се караха, че домът ми се е превърнал в зоопарк", разказва Пенелопе.

Освен това тя и сестра й вече имат зад гърба си колекция за испанската марка "Манго" (Mango), в която всички дрехи бяха изработени от материи, нямащи нищо общо с животинския произход.

В личен план Круз се радва на щастлив брак с колегата си Хавиер Бардем, с когото са женени от 2010-та, а през януари миналата година им се роди и първият син Лео.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти