Параскева Джукелова пред Edna.bg: Снимките на "Гунди - Легенда за любовта" бяха отговорност и празник!

параскева джукелова
Снимка: PR

Параскева Джукелова е финото дамско присъствие на българската театрална сцена, на малкия и големия екран.

Очите ѝ омагьосват, а ролите ѝ ни карат да мечтаем.

Параскева завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1992 г. в класа на проф. Стефан Данаилов. Веднага след това постъпва в трупата на Народен театър „Иван Вазов“. След няколко години на свободна практика през 2008г. Отново се завръща на първата ни театрална сцена.

Тя е сред най-обичаните и знакови лица в новото българско кино и най-популярните телевизионни сериали, два пъти е удостоявана с наградата „Златна роза“ за главна женска роля.

Номинации АСКЕЕР 2007 за водеща женска роля за ролята на Надя в „Бягащи странници“ от Алексей Казанцев.

АСКЕЕР 2010 за поддържаща женска роля за ролята на Елианта в „Мизантроп“ от Жан-Батист Молиер.

Срещаме се дни, преди дългоочакваната премиера на филма „Гунди - Легенда за любовта“, в който тя играе Мария – майката на Георги Аспарухов-Гунди.

“Гунди – Легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври, продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор.

За сцената, екрана и ролите, за най-важната ѝ роля в живота – тази на майка и за всичко, което я вълнува – тя е „Еdna от нас“: Параскева Джукелова за Edna.bg!

Разговаряме в навечерието на дългоочакваната премиера на лентата „Гунди - Легенда за любовта“, каква беше емоцията по заснемането на филма и каква е Вашата роля в него?

В този филм изпълнявам ролята на Мария, майката на Георги Аспарухов. Ролята не е голяма, но е съществен нюанс в допълването на образа на легендарния Гунди. Снимките за всички ни бяха отговорност и празник едновременно.

Как се подготвихте за ролята на Мария? Близка ли е героинята ви до вас и кое е нейното най-силно качество?

При подготовката си за ролята разпитвах подробно нашия сценарист- Емил Бонев. Това е човекът, който беше събрал всички възможни спомени и сведения за живота на Гунди. Мария е една много топла, подкрепяща и усмихната жена. За мен и филма беше важна именно безрезервната и подкрепа към сина ѝ.

Имате ли любима сцена и коя е тя?

Може би сцената, в която трябваше да повдигам един запорожец, докато съпругът ми- в ролята прекрасния Димитър Маринов - заварява отдолу, и едновременно с това слушаме по радиото за успехите на сина ни.

параскева джукелова
Снимка: PR

Кое е най-важното, което смятате, че зрителите трябва да знаят за филма на режисьора на Димитър Димитров?

Че е направен с много любов, професионализъм, безкомпромисно и с огромен респект към личността на Георги Аспарухов. Че моят млад колега Павел Иванов направо потъна в ролята и се справи блестящо според мен, че Александра Свиленова, която играе роляна на Величка, съпругата на Аспарухов му партнира не по-малко отдадено и талантливо.

Вашето дългоочаквано щастие – дъщеря Ви Калина вече е на 15, какви са предизвикателствата при отглеждането на момиче-тийнейджър в днешно време?

Днешните деца са много информирании и по тази причина по-объркани и разсеяни. Доста лесно се отказват ако срещнат някакви трудности. Вярват, че вече са големи и ги разбират работите, но това е присъщо на неоформените още личности. Опитвам се да подкрепям и в същото време да изисквам. Трудно ми се удава. Вярвам, че всяко дете днес трябва да разбере, чу нищо се се получава даром, че най-сладки са успехите и постиженията, за които си се трудил усилено.

Калина проявява ли артистичен талант, ще тръгне ли по стъпките на баща си и Вашите?

Калина сама ще реши по кой път да тръгне. За сега проявява вокални и художнически дарби.

През годините сте говорили открито за борбата да имате дете – какво ще посъветвате дамите, които са в подобна позиция да се борят за щастието си?

От собствен опит знам, че не бива да се отказваш от мечтата си да имаш дете, че трябва и доза непукизъм, и много вяра в лекарите и съдбата. Балансът в ежедневието на работещата жена и майка е труден – как се справяте Вие с графика и ангажиментите си? В нашата професия има периоди на много натоварености и периоди на липса на ангажименти. Справям се спрямо това. Ако се появят репетиции в театъра, или снимки – потъвам малко повече в работата си. Но Калина го знае и не се дразни.

параскева джукелова
Снимка: PR

През годините сте еталон за женственост и красота – издайте ни тайната!

Благодаря за оценката! Но не се имам за перфектна, а и не се стремя към това. Нямам тайни. Красотата е вътрешно състояние. Трябва да се приемаме и обичаме. Да намираме време за нещата, които ни доставят удоволствие. И да гледаме на света с любопитство. Мисля си, че блясъкът в очите е най-важен!

Параскева Джукелова пред Edna.bg: Снимките на

Edna от нас

Известни

Параскева Джукелова пред Edna.bg: Снимките на "Гунди - Легенда за любовта" бяха отговорност и празник!

Параскева Джукелова е финото дамско присъствие на българската театрална сцена, на малки...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти