От Холивуд: Мария Бакалова блесна на премиерата на The Apprentice (СНИМКИ)

Дългоочакваната холивудска премиера на The Apprentice се състоя в Ню Йорк и разбуни духовете зад океана.

На пръв поглед премиерата на филма изглежда безупречно навременна, дебютира само 25 дни преди президентските избори. Производството му обаче се изправи пред значителни пречки, тъй като лагерът на Тръмп го определи като „чиста измислица“ и дори заплаши със съдебни действия. Все пак The Apprentice тръгна, подкрепен от Briarcliff Entertainment и Rich Spirit, и имаше премиера в DGA Theatre в центъра на Манхатън. Премиерата, само на няколко пресечки от имотите на Тръмп, подчерта тежестта и значението на разказа на филма.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

Един от най-забележителните участници във филма е Майкъл Коен, бившият адвокат на Тръмп, превърнал се в остър критик. Присъствието на Коен на премиерата подчертава сложното наследство от кръга на Тръмп. Коен, някога яростно верен на Тръмп, оттогава свидетелства срещу него и е излежал затвор за престъпления, свързани с ролята му в прикриването на скандали по време на президентството на Тръмп. Размишлявайки върху филма, Коен отбеляза: „Ако пуснете филм като този, автоматично ставате негов враг.“ Това твърдение звучи вярно в контекста на The Apprentice, който представя изключително критичен поглед към изкачването на Тръмп на власт.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

Въпреки противоречивата си тема, The Apprentice не е просто хитов материал за Тръмп. Той навлиза дълбоко в отношенията на Тръмп с неговия ментор Рой Кон, изигран от Джереми Стронг. Кон, известен със своите безмилостни тактики и връзки с антикомунистическия кръстоносен поход на сенатор Джоузеф Маккарти, оформи дълбоко подхода на Тръмп към живота и бизнеса. Стронг описва Кон като „безсрамен“ и „безмилостен“, но също така посочва сложните слоеве на неговата личност, отбелязвайки как Кон съчетава брутална амбиция със странно чувство за чар. Тази динамика е централна за разбирането на ранните години на Тръмп.

Добавяща допълнителна тежест към филма е неговият фокус върху събития от реалния живот, които са заобиколени от противоречия. Една сцена, в която Тръмп е изобразен да напада насилствено първата си съпруга Ивана Тръмп, повдигна вежди. Ивана се оттегли от първоначалното си твърдение за изнасилване по време на бракоразводното дело на двойката през 90-те години, но портретът във филма отново разпали дискусиите за по-тъмната страна от личния живот на Тръмп. Мария Бакалова, която се превъплъщава в образа на Ивана във филма, подчерта колко е важно да се даде глас на жените, преживели подобна травма, подчертавайки, че техните истории често се пренебрегват, пише Vanity Fair за нашето момиче.

Драматичен блясък: Мария Бакалова на 77-мия Фестивал в Кан

Може би най-смразяващата част от премиерата на филма е връзката му с родния град на Тръмп. Ню Йорк, където Тръмп изгради своята империя и оформи своето наследство, сега служи като фон за това смело изследване на ранния му живот. Както разсъждава Стронг, „Светът е в пламъци и залозите са толкова високи. Те може би никога не са били по-високи в този момент в нашата демокрация."

Тъй като политическите и културни последици от The Apprentice продължават да се развиват, едно нещо е ясно: това не е просто още един филм за Доналд Тръмп. Това е размисъл върху по-широките теми за власт, амбиция и морал в съвременна Америка. Независимо дали публиката го харесва или мрази, The Apprentice обещава да остави незаличима следа в кино-историята на Америка.

Вижте снимки от червения килим в галерията ни!

The Apprentice: Премиера

 

От Холивуд: Мария Бакалова блесна на премиерата на The Apprentice (СНИМКИ)

От Холивуд

Известни

От Холивуд: Мария Бакалова блесна на премиерата на The Apprentice (СНИМКИ)

Дългоочакваната холивудска премиера на The Apprentice се състоя в Ню Йорк и разбуни духовете...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти