От 1989 до 2024: Трансформацията на българската княгиня Калина през годините

Българската принцеса Калина беше видяна наскоро за първи път публично от януари 2020 г. и драматичната промяна във външния ѝ вид предизвика безпокойство сред световните кралски наблюдатели. 

Българската кралска особа бе забелязана да присъства на погребална церемония на 29 май заедно със съпруга си Антонио Хосе (Китин) Муньос Валкарсел и техния син Симеон-Хасан Муньос. 52-годишната княгиня Калина излезе редом със съпруга си в широка рокля с геометричен принт и сандали с отворени пръсти с каишки. 

Княгиня Калина и нейните ексцентрични визии

Не стесняващата талията ѝ рокля, нито жизнената ѝ оранжева коса обаче привлякоха вниманието, а по-скоро нейната невиждана досега мускулеста физика, която накара кралските фенове да се запитат откога княгинята има такава атлетична осанка.

В Instagram публикацията по-долу можете да сравните колко по-различно изглежда княгинята днес, през 2024 г., в сравнение с визията ѝ през 1989 г.

От нейната голяма реконструктивна операция на лицето до ерата ѝ с вдигане на тежести, нека разгледаме промяната на българската княгиня Калина през десетилетията...

Ранните години на княгиня Калина: От студентка по изкуство до модна муза

Българската княгиня Калина е единствената дъщеря и петото дете на цар Симеон и царица Маргарита. 

От ранна възраст кралската особа изпитва влечение към изкуството. След като завършва Френския лицей и продължава обучението си в Английския колеж в Мадрид, Калина се мести в Лондон, където получава диплома по история на изкуството. 

В биография, разпространена от двореца "Врана", се разкрива, че княгинята е "силно пленена от българските национални шевици, пафти, занаяти и носии".

Тя често може да бъде забелязана, облечена в традиционни български дрехи на публични ангажименти, съчетани с модерни акценти и детайли.

През 2002 г. княгиня Калина се омъжва за Антонио Хосе (Китин) Муньос и Валкарсел, испански морски навигатор, изследовател и посланик на ЮНЕСКО.

Синът им Симеон-Хасан се ражда през март 2007 г. От раждането си Симеон-Хасан е възпитан изцяло в българския дух и традиции, говорейки български, испански, английски, френски и арабски.

Постоянно променящият се облик на княгиня Калина

В началото на 2000-те княгинята влезе в заглавията. По това време тя изглежда беше претърпяла сериозна операция на лицето, което доведе до този драматично различен външен вид.

След години на спекулации относно нейните пластични операции, съпругът ѝ сподели, че външният вид на Калина е в резултат от нещастен инцидент, случил се в нейното детство. 

„Всички абсурдни теории за различните операции и естетични лечения на Калина не са нищо повече от дезинформация“, казва Китин Муньос пред !HOLA¡ през 2018 г., разкривайки, че жена му е претърпяла злополука на осемгодишна възраст, в резултат на което е загубила двата си предни зъба. 

През 1999 г. Калина търси помощта на зъболекар в Лондон, за да смени счупените си зъби с коронки, но след усложнения принцесата получава инфекция, която се разпространява в хрущяла на носа ѝ.

Двойката била на морска експедиция, когато инфекцията на Калина се влошила. „Невъзможността да отиде в болница и условията на морето доведоха до прогресиране на инфекцията и задълбочаване, засягайки част от окото ѝ“, обяснява Китин. 

Наложило се княгинята да бъде откарана по спешност в болница и да ѝ бъде направена спешна операция, за да бъде спасена от бързо разпространяващата се инфекция. „Нанесе козметични увреждания, които не бяха важни по онова време, тъй като жизненоважното нещо беше да спасим окото и носа от инфекцията“, казва също съпругът ѝ.

Противоречивият живот на княгиня Калина и сблъсъци със закона

Княгинята е широко призната със своя еклектичен стил и склонност към уникални тенденции за красота. 

През 2006 г. тя привлече вниманието на тържествата по случай сребърната годишнина от сватбата на великия херцог Анри от Люксембург, облечена в изискан бралет и дантелена пола. Тя съчета визията си с паякообразна очна линия и черешово червено червило, носейки черен плат на главата си за случая.

княгиня калина
Снимка: Getty

Калина също така има дръзка колекция от екстравагантни слънчеви очила и често е виждана да съчетава облекла, украсени с пайети, с масивни мотоциклетни ботуши през 2010-те. 

През 2018 г. принцеса Калина за пореден път доказа своя уникален моден стил, като присъства на литургия за 25-ата годишнина от смъртта на бащата на крал Хуан Карлос със ситни плитки и отразяващи слънчеви очила, които бяха като от научно-фантастичен филм. 

княгиня калина
Снимка: Getty

Припомняме ви, че 2023 г. не беше лесна за княгиня Калина, тъй като кралската особа беше осъдена на осем месеца забрана за шофиране, след като беше заловена да шофира под въздействието на алкохол и да се блъска в друго превозно средство.

Решението на съда в Самоков включва глоба от 200 лв. и солидна сума от над 17 000 лв. за покриване на щетите от автомобилната катастрофа, в която тя участва миналото лято.

Калина споделя любовта на съпруга си към приключенията. Също така е запалена по тренировките от много години. Драматичната трансформация на ръцете ѝ обаче предполага, че тя значително е подобрила дисциплината си във фитнеса. 

Според Sloboden Pečat 52-годишната жена се е посветила на тренировки през последните години, но мускулите на ръцете ѝ не са били винаги толкова изразени.

Китин Муньос похвали "отличната физическа форма" на жена си, която се дължи на "здравословен начин на живот, ежедневни тренировки и добро хранене". 

„Нещо, което се отразява не само в добрия ѝ мускулен тонус, но и в красивото ѝ лице“, казва той.

Княгиня Калина и нейните ексцентрични визии

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти