Нова биография за семейство Бекъм: Виктория и Дейвид са вулгарни и двулични

Най-новата биография на Дейвид и Виктория Бекъм, написана от известния разследващ журналист Том Бауър, предизвиква вълни от недоволство със своето язвително и сензационно съдържание. Антъни Къминс описва книгата като „смешно горчив хибрид от таблоидни клюки, стари новини и небрежно писане“. Изглежда основната цел на Бауър е да разруши бляскавия имидж на семейство Бекъм, противопоставяйки се на по-дезинфекцираното изображение, видяно в сериала на Netflix миналата есен, „Бекъм“.

Според Виктория Бекъм: 5 дрехи, които трябва да имаш до 30

Дейвид Бекъм, разсъждавайки върху сериала Netflix, призна, че е било предизвикателство да се обърне внимание на някои от „ужасните истории“, които са оказали натиск върху брака му с Виктория, особено обвиненията от 2004 г., включващи Ребека Лус, които очевидно отсъстваха от сериала. Книгата на Бауър обаче съществува, за да настоява, че личният живот на семейство Бекъм е чисто и просто игра за обществен контрол.

Разказът на Бауър представя Дейвид като „избягващ данъци сериен разбойник“ и омаловажава футболната му мощ. Виктория, от друга страна, е изобразена като „бездарно нищожество“, което разчита на брака си за слава и богатство. Тонът на Бауър е особено горчив, оплаквайки правните бариери, които попречиха на таблоидите да експлоатират напълно личните скандали на семейство Бекъм.

Биографията набляга на предполагаемите изневери и финансови противоречия на семейство Бекъм. Бауър се задълбочава във финансовите сделки на Дейвид в Мадрид, Маями и Дубай, но голяма част от информацията му е рециклирана от по-стари доклади, като седемгодишна лъжичка на Der Spiegel за данъчните проблеми на Бекъм и осуетеното му рицарство.

Бауър също преразглежда стари таблоидни истории, свързвайки Дейвид с различни жени и внушавайки нередности, често без конкретни доказателства. Например, той споменава необосновани слухове за взаимодействията на Дейвид със знаменитости като Кейт Бекинсейл и Чарлийз Терон и доклади за негови посещения на партита, където други са употребявали кокаин.

Ребека Лус - жената, която щеше да раздели Дейвид и Виктория Бекъм

Въпреки сензационността, книгата не успява да предостави нови или завладяващи разкрития. Cummins посочва, че повечето от източниците на Bower са обществено достояние, предимно стари таблоидни доклади. Малкото „поверителни източници“ предлагат тривиални прозрения, като подробности за ранните модни начинания на Виктория и тихото поведение на Дейвид по време на снимки за реклама през 1997 г.

Стилът на писане на Бауър е критикуван заради своите хиперболични и често абсурдни твърдения, като поставяне под въпрос на консумацията на риба от детството на Дейвид или избора му на напитка, когато посещава Виктория в болницата. Бауър също многократно осъжда ролята на Дейвид като посланик на Световното първенство в Катар, предполагайки, че той е пренебрегнал спорното финансиране от Катар за Хамас.

Любовта на Бруклин Бекъм и Никола Пелц под прожекторите

В заключение, докато Бауър от време на време улавя абсурда на живота на Бекъм с остроумни фрази, книгата му до голяма степен се проваля поради зависимостта си от остарели клюки и липсата на съществена нова информация. „Домът на Бекъм“ в крайна сметка се чете по-скоро като горчива критика, отколкото като сериозна разследваща биография, която се бори да опетни имиджа на една от най-известните двойки в света с малко свежи доказателства в подкрепа на твърденията си.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти