Николина Чакърдъкова на 55 и с 5 разкошни внучета (СНИМКИ)

Николина
Снимка: Instagram

Тя преобрази представите за народна музика в България и надали има човек, който да не познава жената с шапка и панталон, която пее и танцува. В годините Николина Чакърдъкова се превърна в марка, в символ на качество, стил и класа при поднасянето на народна музика. А днес - 4 септември Николина празнува своя 55-и рожден ден!

Всичко започва в гр. Гоце Делчев, където певицата живее и твори. Още от малка обича да пее. Израства в семейство, в което музиката винаги е заемала специално място.  

Ето и как е изглеждала като малка:

Талантът й не остава незабелязан и на 16 години започва да пее в „Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци” в град Гоце Делчев под ръководството на Запрю Икономов.Той е нейният първи учител, който я въвежда в музиката и й разкрива цялото богатство на родния фолклор. На 18 години кандидатства в Държавен ансамбъл „Пирин” и се премества да живее в Благоевград, но не след дълго се връща отново в родния край, където създава семейство, но нито за миг не загърбва музиката.

През всички тези години, с опита, който натрупва на сцената Николина Чакърдъкова израства и стига до идеята за създаването на спектакъл, който да покаже красотата на музиката, песните и танците от Пиринския край. Към всяка една от песните в спектакъла е създадена хореография, нещо, което никой не е правел до този момент. Пищен декор, нови костюми, Николина излиза за първи път с шапка и панталон на сцената и застава редом до танцьорите от Неврокопски танцов ансамбъл. Хората са впечатлени. С всяка една от появите си певицата предизвиква истински фурор, раждат се много спектакли, песни, много музика, много танци… и до днес тя не спира да концертира из цялата страна, да участва на различни сватбени, семейни тържества и да радва всички, които обичат народната песен.

Тя е и горда майка на един син - Васил, както и на Мария Чакърдъкова - също народна певица, закърмена е с песните на Николина. Музиката винаги е била част от живота й и още от малка мечтае да бъде на сцената.

Николина е баба и на 5 прекрасни внучета - трима внуци и две внучки. 

"Омъжих се на 19 и родих сина си на 20. Чат-пат ме бъркат дали съм родила трето дете (смее се). Затова им казвам на децата – раждайте по-рано, за да ви помагам", споделя певицата.

Николина Чакърдъкова - горда баба на 5 разкошни внучета

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти