Непреходен блясък и стил: Кейт Мидълтън сложи много специално бижу на принцеса Даяна

Кейт Мидълтън носеше най-блестящия аксесоар на церемонията по връчването на наградите Earthshot в Бостън този петък: чоукърът на принцеса Даяна с изумруд и диаманти.

Зашеметяващото бижу не е виждано, откакто самата Даяна го носеше. Освен че го носеше като огърлица през 1993 г., тя го слагаше и като лента за глава през 1985 г. по време на обиколката си в Австралия заедно с принц Чарлз.

Кейт Мидълтън и принц Уилям на наградите Earthshot в Бостън

Даяна започнала да носи огърлицата като украшение за глава съвсем случайно. Вместо да го закопчае около врата си, тя се опитала да го постави на главата си, но чоукърът се заклещил, според кралския биограф Кити Кели. На принцесата обаче толкова ѝ харесало как изглежда бижути на челото ѝ, че решила да го носи по този начин за вечерта.

Изумруденият чоукър първоначално е бил подарен на кралица Мери от Дамите на Индия през 1911 г. След това е бил даден на Даяна от кралица Елизабет след сватбата ѝ с Чарлз. И принц Уилям, и принц Хари наследиха няколко бижута на майка си, които след това предадоха на съпругите си.

Както Даяна преди нея, Кейт съчета чоукъра с яркозелена рокля. В съответствие с темата за устойчива мода на наградите Earthshot, Кейт нае роклята Space London с отворени рамене от HURR - платформа за отдаване под наем на дизайнерски рокли в Обединеното кралство.

Кейт и Уилям завършиха тридневното си посещение в Бостън в петък с екологичните награди. Уилям създаде наградата Earthshot през 2020 г. в помощ на борбата с изменението на климата. Той и принцеса Кейт са „развълнувани, че могат да пренесат това в Съединените щати и да вдъхновят хората в Щатите и по света чрез невероятните истории, които ще разкажем“, казва източник, близък до двойката, пред сп. People.

8 звездни момента, когато Кейт Мидълтън е „рециклирала“ стари рокли

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти