Надеждата ни на Олимпиадата Станимира Петрова вече мисли за деца

Станимира Петрова е една от надеждите ни за медал на Игрите в Париж.

Тя започва да тренира и да се състезава като таекуондистка през 1998 г. За 15 години кариера постига много успехи на национални и международни първенства. През 2012 г. е приета да учи в Националната спортна академия в София. Там започва с бокс като избираем допълнителен предмет. След недълги тренировки се оказва, че показва изключителен талант в бокса. За показаните успехи допринасят 15-годишните ѝ занимания с таекуондо и вече придобитата солидна физическа подготовка. От онова време неин треньор е успешният боксьор Александър Христов.

На световното първенство през 2014 г. в Чеджу, Южна Корея, става световен шампион в категория до 54 кг.

Преди заминаването за френската столица тя даде специално интервю за Gong.bg. В него 33-годишната световна шампионка и многократна европейска златна медалистка говори за детството си, амбициите и бъдещето си. 

На въпроса дали си спомня първия златен медал, тя отговаря:

"Ако изключим републиканските първенства, първото ми злато беше от Световното първенство (б.р. преди 10 години). Бях много горда и щастлива, трудно ми беше да го повярвам".

Сега мечтата й е златен медал на Олимпийски игри. А после - няма амбиции да става треньор. За сметка на това би се насочила към мениджърската професия.

Преди всичко обаче Станимира споделя, че е милила какво ще прави след Олимпиадата и то е... "Ще видим, но вече ми е време за деца".

Цялото интервю на Станимира изгледайте във видеото на Gong.bg горе

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти