На ръба: Селин Дион призна, че е приемала смъртоносни дози лекарства

Селин Дион е приемала почти смъртоносни дози от лекарството валиум, докато се бори с болестта си, разкри самата тя в ново интервю.

56-годишната певица сподели пред NBC News, че ѝ е предписан валиум, за да може да контролира симптомите на автоимунното неврологично разстройство.

10 емблематични визии на Селин Дион

В „Историята на Селин“- едночасово специално издание, излъчено във вторник вечерта, Дион разказва, че постепенно е изградила толерантност към лекарството и в един момент е приемала 90 милиграма на ден.

„Опитахме много неща. Опитването на много неща, когато не знаеш какво имаш, може да те убие“, каза тя. „Не знаех, честно казано, че може да ме убие.“ Дион продължи: „Деветдесет милиграма валиум може да те убие. Можете да спрете да дишате. И в един момент работата е там, че тялото ми свикна с 20 и 30 и 40 [милиграма], докато се повиши. И имах нужда от това. Отпускаше цялото ми тяло.“ „Но колко дълго?“ добави тя. „За две седмици, за месец? Но след това вече не работи. Повече повече повече."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Дион казва, че е започнала да изпитва симптоми на SPS още през 2008 г., когато пред People сподели повече за решението си да вземе Valium за лечение на болестта.

„Можеше да е фатално. Не съм поставяла под съмнение нивото на дозата, защото не познавам медицината“, каза тя. „Мислех, че ще се оправя. Работеше за няколко дни, за няколко седмици и след това вече не.

„Не разбрах, че можех да си легна и да спра да дишам.“

Изпълнителката на „All By Myself“ също така поясни, че „не е приемала лекарства само за да се дрогира“. По време на „Историята на Селин“, Дион каза, че е намалила валиума по време на блокирането по време на COVID-19 защото той вече не действал.



„Спрях всичко с помощта на лекари, защото когато намалиш тези лекарства, можеш и да умреш“, каза тя. „Не можеш просто да ги спреш."

Но според Дион симптомите й са се влошили, след като е спряла да приема валиум, което я е накарало да обяви диагнозата си през декември 2022 г. Дион каза в специалното издание, че е трябвало да се „държи за столове и маси“, когато състоянието й се е влошило. Тя също така разкри, че е счупила множество ребра от спазми и започнала да „изчезва с часове“.

Стилът на Селин Дион през годините

Според Колумбийския университет SPS причинява болезнени мускулни спазми и засяга един на милион души.



„Мислиш за простите неща, не мислиш, че ще умреш“, казва тя в интервюто. „Можете да получите нещо, което прилича на гърчове. Не помниш всичко."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)


Дион отмени датите на турнето си, когато разкри състоянието си на света. Оттогава тя направи някои публични изяви, включително на хокейния мач през ноември 2023 г. в Лас Вегас и наградите Грами през 2024 г. през февруари. В специалното предаване на NBC Дион каза, че е решена да пее отново за своите фенове.



„Ще се върна на сцената, дори и да трябва да пълзя. Дори и да трябва да говоря с ръцете си, ще го направя. Ще го направя“, сподели тя. „Аз съм Селин Дион, защото днес гласът ми ще бъде чут за първи път, не само защото трябва или защото имам нужда. Това е, защото искам и ми липсва.”

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти