Стилиян Петров празнува днес! Здрав, успешен и щастлив (СНИМКИ)

Стилиян Петров е роден на 5 юли 1979 г. в град Монтана. Започва своята професионална футболна кариера в ПФК Монтана, в който играе от 1995 г. до 1997 г. От 1997 г. до 1999 г. играе в ЦСКА. В „А“ група има 64 мача и 9 гола (45 мача с 3 гола за ЦСКА и 21 мача с 4 гола за Монтана).

От 1999 г. до 2006 г. в Селтик изиграва 234 мача, като отбелязва 60 гола. Той е третият български футболист, играл във висшия ешелон на шотландския футбол (след Илиян Киряков и Цанко Цветанов). На 30 август 2006 г. преминава в английския Астън Вила.

След отказването на Красимир Балъков от българския национален отбор по футбол на 30 април 2003 г. Стилиян Петров поема капитанската лента и я носи 29 мача. Впоследствие тя е дадена на Димитър Бербатов, след като Стилиян се отказва от националния отбор в края на 2006 година. Той е изиграл най-много мачове с фланелката на българския национален отбор.

През октомври 2005 г. Стилиян Петров написва автобиографията си „You Can Call Me Stan: The Stiliyan Petrov Story“ (Може да ме наричате Стан: Историята на Стилиян Петров) с помощта на спортния журналист Марк Гуиди. Книгата е преиздадена през октомври 2006 г.

Стилиян Петров е избран за Футболист №1 на България за 2003 г. Освен това е класиран 4 пъти на 2-ро място (през 2000, 2001, 2005 и 2009 г.) и 2 пъти на 3-то място (през 2002 г. и 2006 г.)

Обявен е за почетен гражданин на Монтана през 2006 година. Петров дарява премията за званието на деца с умствени увреждания.

В личен план Стилиян е щастливо женен за половинката си Паулина, с която са заедно вече 23 години. 

Бракът на Стилиян и Паулина започва на 9 юни 2001 г., когато се венчаят и полагат основите на едно невероятно пътешествие заедно. Те са благословени с двама сина - Стилиян-младши, който сега е на 21 години, и 17-годишния Кристиян. Семейството живее в Обединеното кралство, в Бирмингам, където децата им израстват и създават своите собствени спомени.

Един от най-трудните периоди в живота на семейство Петрови настъпва през 2012 г., когато Стилиян е диагностициран с остра левкемия. Това е период, изпълнен с огромни изпитания и предизвикателства, но Паулина не се поколебава нито за миг. Тя оставя всичко на заден план и се посвещава на това да бъде до съпруга си във всеки един момент. Споделените мигове на болка и надежда укрепват още повече връзката им. С подкрепата на Паулина и семейството си, Стилиян успява да победи болестта.

Днес, след толкова много години заедно, Стилиян и Паулина продължават да бъдат пример за истинска любов и преданост. Техният брак е доказателство, че истинската любов може да устои на всички изпитания и да става по-силна с всяка изминала година.

Честит рожден ден, Стилиян Петров!

Вижте щастливото му семейство в галерията ни!

Вижте сладките снимки на Стилиян Петров, жена му и децата им

 

Прочетете още: 23 години безгранична любов: Историята на Стилиян Петров и Паулина 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол