Меган Маркъл е обвинена в тормоз от служители на кралското семейство

Меган Маркъл
Снимка: Getty

Няколко дни преди да бъде излъчено многоочакваното интервю на Опра Уинфри с принц Хари и Меган Маркъл към херцогинята на Съсекс са отправени обвинения за тормоз.

Британското издание The Times твърди, че е подадено оплакване от близък съветник на Меган по времето, когато тя е била работещ член на кралското семейство в двореца Кенсингтън. Нейни представители обаче категорично опровергават.

„Херцогинята е натъжена от поредната атака срещу нейния характер, особено като човек, който е бил обект на тормоз и е дълбоко ангажиран да подкрепя тези, които са преживели болка и травма“, казва говорител на принц Хари и Меган Маркъл в изявление, разпространено от People.

„Тя е твърдо решена да продължи дейността си, работейки за състрадание по целия свят, и ще продължи да се стреми да дава пример за това да постъпваш правилно и вървиш добро.“

Оплакването, за което The Times съобщава, е подадено през октомври 2018 г. от бившия прессекретар на двойката Джейсън Кнауф. Той твърди, че Меган е изгонила двама лични асистенти от домакинството и е подкопала увереността на трети член на персонала.

Според The Times Кнауф е подал жалбата в опит да защити служителите на двореца, за които се твърди, че са били тормозени от херцогинята на Съсекс, понякога до сълзи. Твърди се, че един кралски помощник, който е очаквал конфронтация с Меган, е казал пред колега: „Не мога да спра да се треса“.

Меган и Хари
Снимка: Getty

През февруари 2019 г. няколко приятели на Меган споделиха пред People, че самата херцогиня е била жертва на „глобален тормоз“ от страна на таблоидната преса, като нейна приятелка отбеляза: „Мег мълчаливо e стояла настрана, търпейки лъжите и неистини“. Материал от ноември 2018 г. в Mail on Sunday брандира херцогинята - която е първата цветнокожа жена в съвременната история на кралското семейство - „Ураганът Меган“ и твърди, че „бомбардира помощници“ с имейли и съобщения в 5 часа сутринта, припомнят от People.

По повод обвинението, на което сега е дадено гласност, говорител на семейство Съсекс заявява още пред The ​​Times: „Нека просто наречем това, каквото е – пресметната клеветническа кампания, основана на подвеждаща и вредна дезинформация. Разочаровани сме да видим това клеветническо изобразяване на херцогинята на Съсекс, на което е придадена достоверност от медия. Неслучайно изкривените няколкогодишни обвинения, целящи да подринат херцогинята, биват предадени на британските медии малко преди тя и херцогът да говорят открито и честно за преживяванията си през последните години.“

От Бъкингамския дворец също отговориха по темата с официално изявление, предава Hello. „Очевидно сме много загрижени за обвиненията в The Times след твърденията на бивши служители на херцога и херцогинята на Съсекс“, започва то.

„Нашият екип по човешки ресурси ще разгледа обстоятелствата, посочени в статията. Членовете на персонала, участващи по това време, включително тези, които са напуснали домакинството, ще бъдат поканени да участват, за да проверим дали могат да се извлекат уроци“, гласи по-нататък изявлението.

„Кралското домакинство има политика за достойнство в работата от редица години, като не понася и няма да толерира тормоз или безпокойство на работното място.“

6 откачени конспирации за Меган Маркъл, които ни шокираха

Материалът в The Times се появява пет дни преди интервюто на Меган и Хари с Опра Уинфри да бъде излъчено по CBS. Очаква се интервюто да обхване пътя на Меган от брака и присъединяването ѝ към кралското семейство през майчинство, благотворителна дейност и изправянето пред интензивен обществен натиск. След това Хари ще се присъедини към съпругата си, за да говори за тяхното преместване в САЩ и увеличаващото им се семейство.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти