Мария Бакалова на 28: Вижте я като бебе! (СНИМКИ)

На 4 юни талантливата и харизматична българска актриса Мария Бакалова празнува своя 28-и рожден ден.

Родена през 1996 г. в Бургас, тя вече е направила значителни крачки към превръщането си в глобална сензация. С ролите си както в български, така и в международни продукции, Мария Бакалова безспорно остави своя отпечатък в света на киното.

Като изящна картина: Мария Бакалова на премиерата на "Стажантът" в Кан

Мария Бакалова започва актьорската си кариера в ранна възраст, като се появява в телевизионни предавания и филми. Тя посещава Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ в София, където усъвършенства уменията си.

Нейната упорита работа и отдаденост скоро бяха възнаградени, когато получи ролята на Тутар Сагдиев във филма „Борат 2“. Тази роля не само й донесе международно признание, но и я превърна в първата българка, номинирана за награда Оскар.

Мария Бакалова Оскар
Снимка: Getty

Превъплъщението на Бакалова в ексцентричната дъщеря на Борат беше посрещнато със суперлативи от критиците и публиката по целия свят. Изпълнението й демонстрира нейната гъвкавост, комедиен тайминг и способност да предизвиква смях, дори в най-невероятните ситуации.

След успеха на „Борат 2“, Бакалова продължи да работи неуморно, участвайки в различни проекти, включително високобюджетния екшън трилър „The Vault“ и драматичния филм „The Honeymoon“.

Въпреки че Мария Бакалова вече е постигнала толкова много в кариерата си, тя остава здраво стъпила на земята и смирена. В интервюта тя често споменава влиянието на родителите си и подкрепата на българските си колеги върху нейния успех. Тя също така подчертава важността на предоставянето на възможности на талантливи млади артисти в България.

„Стажантът“, който беше показан за пръв път на фестивала в Кан миналия месец, бележи още един важен момент в кариерата на Мария Бакалова. Премиерата на филма, режисиран от Али Абаси, събра звезди от цял ​​свят и предостави на Бакалова платформа да покаже още веднъж изключителния си талант.

Във филма тя играе Ивана Тръмп - ексцентричната първа съпруга на бившия президент на САЩ, Доналд Тръмп. Изборът на Бакалова за тази роля демонстрира способността й да се свързва с разнообразни герои и да вдъхва живот на техните истории.

Драматичен блясък: Мария Бакалова на 77-мия Фестивал в Кан

Докато Мария Бакалова продължава да се изкачва по стълбата на славата, важно е да запомним нейните корени и да я подкрепяме в бъдещите начинания. Като българи можем да се гордеем с постиженията й и да се надяваме, че тя ще продължи да прокарва пътя за други талантливи актьори от нашата страна.

Честит 28-ми рожден ден, Мария Бакалова! Нека следващите години ви донесат още повече успехи, както лични, така и професионални. Продължавайте да ни радвате и вдъхновявате както на местно, така и на световно ниво. Тук сме, за да ви аплодираме и да ви пожелаем всичко най-добро в бъдещите ви начинания.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти