Шанън Дохърти - момичето на 90-те, което всички обичаха да мразят

На 53 години, след дълга битка с рака, почина Шанън Дохърти - известната актриса, която остави трайна следа в телевизионната и филмова индустрия. Родена в Мемфис, Тенеси на 12 април 1971 г., Дохърти започва кариерата си още като дете, а през годините се превръща в едно от най-разпознаваемите лица на малкия екран.

Шанън Дохърти започва да се снима като дете в телевизионни сериали като "Малка къща в прерията", където играе ролята на Джени Уайлдър. През 1985 г. получава първата си голяма филмова роля във филма "Момичетата просто искат да се забавляват", където си партнира със Сара Джесика Паркър и Хелън Хънт.

Ето как се промени Шанън Дохърти през годините

Най-голямата ѝ слава идва с ролята на Бренда Уолш в хитовия сериал "Бевърли Хилс 90210". В продукцията, която стартира през 1990 г., Шанън играе една от главните роли. Сериалът, който проследява живота на група тийнейджъри от богатите предградия на Лос Анджелис, се превръща в културен феномен на 90-те години.

Докато работи по "Бевърли Хилс 90210", Дохърти си създава репутация на скандалджийка, като медиите често отразяват конфликтите ѝ с колегите. Въпреки трудностите, тя успява да остави незаличима следа в историята на сериала. След напускането си след четири сезона, тя продължава кариерата си с нови проекти.

През 1998 г. Дохърти отново се утвърждава като водеща актриса в телевизионния сериал "Чародейки", където играе ролята на Прю Халиуел. Сериалът, който разказва историята на три сестри-вещици, бързо става популярен и продължава осем сезона.

През март 2015 г. Дохърти е диагностицирана с рак на гърдата. След мастектомия, химиотерапия и лъчетерапия, тя влиза в ремисия през 2017 г. Въпреки това, през 2020 г. актрисата обявява, че ракът се е завърнал и е в четвърти стадий. В последните години от живота си тя говори открито за болестта и трудностите, които изпитва, използвайки своя подкаст "Let's Be Clear" като платформа за споделяне на преживяванията си.

Ето как се промени Шанън Дохърти през годините

Шанън Дохърти има три брака. Първият е с Ашли Хамилтън, син на актьора Джордж Хамилтън, но се развеждат след шест месеца. През 2002 г. се омъжва за Рик Саломон, но бракът е анулиран след девет месеца. Третият ѝ съпруг, фотографът Курт Исвариенко, е до нея до края на живота ѝ.

Освен актьорската си кариера, Дохърти е известна и с обществената си дейност, особено с кампаниите за правата на животните.

На 13 юли 2024 г., след дългогодишна битка със заболяването, Шанън Дохърти почина, заобиколена от своите близки и любимото си куче Боуи.

Шанън Дохърти ще остане в паметта на милиони като актрисата, която не се предаде пред трудностите и продължи да вдъхновява с непоколебимата си воля и талант. Тя оставя наследство от емблематични роли и спомени за милиони зрители по света.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти