Любов като на кино: страстната и изпепеляваща история на Моника Белучи и Венсан Касел

Страстта им ни караше да мечтаем, а раздялата им разби и нашите сърца… Моника Белучи и Венсан Касел бяха една от любимите и емблематични двойки в света на киното, а съчетанието на нейната гореща италианска красота с неговия нетипичен френски чар караше публиката да затаява дъх при всяка тяхна поява на червения килим.

Белучи и Касел бяха женени от 1999 до 2013 г. и имат две невероятно красиви дъщери - 18-годишната Дева Касел и 12-годишната Леони. Но нека се върнем към самото начало…

През 1995 г. Моника Белучи и Венсан Касел участват заедно във филма „Апартаментът“ на режисьора Жил Мимуни. 29-годишният Венсан току-що е номиниран за наградата „Сезар“ за най-добър актьор и най-добър мъжки дебют за ролята си на Винц в „Омраза“ - този малък бандит с пронизващия поглед, който ще бележи цяло поколение.

Той е син на Жан-Пиер Касел - известна фигура на френското кино, и брат на рапъра Матиас, но въпреки звездното си семейство, започва да пише своята собствена история. Безумно красивата Моника по това време е модел на 31 години и все още не е призната от широката публика. Разделена с първия си съпруг, фотографът Клаудио Карлос Басо, италианката не устоява дълго на заразителния чар на Венсан.

Романсът им започва с бързи темпове. Двамата се установяват заедно много бързо и се женят през август 1999 г. В живота, както и на екрана, Моника и Венсан никога не се отпускат. Звездната двойка прави запомнящи се участия във филмите „Доберман“ (1997), „Братството на вълците“ (2001) и противоречивия „Необратимо“, който шокира фестивала в Кан през 2002 г.

Френският любовник и италианската красавицата, която е достоен наследник на София Лорен и Клаудия Кардинале, формират най-емблематичната и най-сексапилната двойка във френското кино. От любовта им се раждат две момиченца - Дева през 2004 г. и Леони през 2010 г., които отглеждат между Франция, Италия, Бразилия и Англия.

Кариерата на Венсан започва да пресича международните граници, Моника е една от най-бляскавите жени на планетата и изглежда, че нищо не може да се изпречи на пътя на тяхната красива история. И все пак…

„Когато напуснеш някого, това не означава, че вече не го обичаш.“
Моника Белучи

Спомен за edna любов: бляскавите моменти на Моника Белучи и Венсан Касел

Никога няма да разберем какво взриви тази звездна двойка на върха на славата им. Но в интервю за Madame Figaro актрисата ще произнесе онези думи, натежали със смисъл: „Аз взех решението. Но когато напуснеш някого, това не означава, че вече не го обичаш.“ На 26 август 2013 г. раздялата е официална.

Две години по-късно Венсан насочва погледа си към Тина Кунаки, френски модел с влудяващи извивки, която е с 31 години по-млада от него. Следват сватба и бебе. Дори италианската актриса да изпитва ревност, никога не прекъсва връзката с този мъж, когото обичаше толкова много:

„Винаги ще има любов между нас. Дори пътищата ни да се разделят, Венсан и аз винаги ще бъдем един до друг.“

В името на техните дъщери, но и на тяхната страстна история, която завинаги ще остане и в нашите сърца.

Моника Белучи и Венсан Касел
Снимка: Getty

Вижте още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти