Леонардо Ди Каприо смятал "Титаник" за скучен, твърди Камерън: “Трябваше да му извия ръцете, за да участва във филма”

“Титаник”, от чиято премиера тази година се навършват 25 години, се превърна в култов филм, с който израсна цяло едно поколение. А за Леонардо Ди Каприо, заслужено горд представител на холивудската А-листа, той се превърна в най-знаковия момент от кариерата му. За нас Лео винаги ще си остане младият влюбен идеалист Джак.

Въпреки огромното значение, което филмът на Джеймс Камерън има в живота на Ди Каприо, актьорът почти се е разминал с тази голяма роля и то не защото не е бил достатъчно добър за нея, а защото… той е сметнал “Титаник” за не достатъчно интересен. За капак на това, Лео също демонстрирал непрофесионално поведение преди все пак да получи ролята. 

В скорошно интервю за сп. Пийпъл режисьорът на лентата каза, че сценарият на „Титаник“ се сторил „скучен“ на Лео и поради тази причина той първоначално не искал да участва в епичния романтичен филм. Камерън споделя, че му се наложило да „извие“ ръцете на Ди Каприо, така че именно той да влезе в главния мъжки образ.

„Той не искаше да играе водеща роля.“ – сподели Камерън – „Трябваше наистина да му извия ръцете, за да участва във филма. Не искаше да го направи. Мислеше, че е скучно. Прие ролята едва когато го убедих, че всъщност това е трудно предизвикателство.“

титаник
Снимка: 20th Century Fox

Както беше разкрито пред списание GQ по-рано тази година, пътят към реализирането на „Титаник“ минал през редица неравности, заради претенциите на Ди Каприо.

Младият актьор отказал да направи пробни снимки за филма. Екранната му половинка Кейт Уинслет вече била получила ролята на Роуз и Камерън искал от Ди Каприо да провери как ще изглеждат на екрана заедно, преди официално да му даде ролята на Джак.

Камерън си спомня, че е настроил камерата, за да запише видеото. Лео не знаел, че това ще бъде тест за екрана, а мислел, че е просто поредната среща с Кейт. 

Титаник
Снимка: imdb, Getty

“Така че аз казах: „Добре, просто ще отидем в съседната стая, ще кажеш няколко реплики, а аз ще заснемам.“ Той каза: „Имаш предвид, че ще чета?“ Казах му, „ Да.“ Той каза: „О, аз не чета.“ Стиснах ръката му и казах: „Благодаря, че дойде“." – припомня си Камерън.

Камерън бил готов да отхвърли Ди Каприо, но актьорът се върнал при него и казал: „Чакай, чакай, чакай. Ако не чета, не получавам ролята? Просто ей така?". Камерън отговорил: „О, да.Това е огромен филм, който ще отнеме две години от живота ми, а ти ще се занимаваш с пет други неща, докато аз правя постпродукция. Така че няма да го прецакам, като взема грешно решение при кастинга. Или ще четеш, или няма да получиш ролята.“

Леонардо, който тогава бил на 20 години, укротил младежката си самонадеяност след думите на режисьора и направил пробните снимки. Останалото е история. Той имал всички нужни качества да изиграе Джак, че и отгоре. Радваме се, че собствената му дързост не ни е лишила от това велико актьорско изпълнение.

Как се промениха актьорите от „Титаник“ 25 години след премиерата на филма

 

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти