Мона Лиза с усмивка от червило: Лейди Гага преобразява шедьовъра на Леонардо (ВИДЕО)

Лейди Гага отново успя да изненада феновете си, този път не само с музика, но и с уникално видео, заснето в самия Лувър. Певицата, която наскоро участва в новия филм за Жокера, направи впечатляваща сцена, срещайки се лице в лице с една от най-емблематичните творби в историята – Мона Лиза. Видеото, публикувано в социалните мрежи на Гага и Лувъра, съчетава в себе си елементи на кино, изкуство и музика, като носи специално послание към зрителите.

В клипа, който има за цел да популяризира както новата изложба в Лувъра „Фигурите на лудостта“, така и предстоящия филм „Жокера: Лудост за двама“, Лейди Гага носи червената перука на Харли Куин. С ръце, държащи червило, тя стои пред защитното стъкло на Мона Лиза и рисува клоунска усмивка върху нея. Но, за разлика от обичайните вандалски прояви върху картини в последните години, този жест е внимателно планиран и е част от сюжета на видеото.

Сцената, заснета с помощта на холивудското студио Warner Bros Pictures, е изцяло фикционална и създадена с внимание към детайла и уважение към творчеството на Леонардо да Винчи. Лувърът уверява, че картината е била защитена от допълнителен екран, който е осигурил нейната неприкосновеност. Усмивката, създадена от червилото на Гага, напомня за ключова сцена от новия филм „Жокера“, където героинята Харли Куин посещава Жокера в затвора.

Със своя драматичен стил и червената си перука, Лейди Гага отново демонстрира, че може да комбинира света на музиката, киното и изкуството по необичаен и впечатляващ начин. Това не е първият път, когато Лувърът става сцена за звездни изпълнения. В миналото музикални икони като Бионсе, Джей-Зи и Will.i.am също използваха прочутите зали на музея за заснемане на своите видеоклипове, пренасяйки изкуството от галериите на Лувъра директно в модерната поп култура.

Изложбата „Фигурите на лудостта“, вдъхновена от теми, свързани с Жокера, ще бъде открита на 16 октомври и ще продължи до февруари 2025 г.

Прочетете още: 

Мона Лиза с усмивка от червило: Лейди Гага преобразява шедьовъра на Леонардо (ВИДЕО)

Актуално

Известни

Мона Лиза с усмивка от червило: Лейди Гага преобразява шедьовъра на Леонардо (ВИДЕО)

Лейди Гага отново успя да изненада феновете си, този път не само с музика, но и с уникално видео,...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти