Къде отидоха даренията? Наоми Кембъл отстранена от благотворителната фондация

Супермоделът Наоми Кембъл, известна със своята бляскава кариера и ангажираност към благотворителността, наскоро попадна в центъра на мащабен скандал. Създадената от нея през 2005 г. организация Fashion for Relief, чиято мисия беше да набира средства за социално слаби общности и пострадали от природни бедствия, бе разследвана за неправомерно използване на събраните средства.

Разследване, проведено от Комисията по благотворителност в Англия и Уелс, разкри, че голяма част от даренията, събирани по време на различни благотворителни събития, не са били използвани по предназначение. Оказва се, че само 8,5% от средствата, събрани в периода 2016-2022 г., са отишли за реални благотворителни инициативи. Останалите суми били изразходвани за лични разходи като престои в луксозни хотели, спа процедури, алкохол, охрана и дори цигари.

Наоми Кембъл заяви, че е дълбоко обезпокоена от откритията и настоява, че не е имала пряк контрол върху дейността на фондацията. Според нея, управлението на средствата било поверено на правен екип, който сега също се разследва.

"Всички пари, които събирам, са предназначени за благотворителност", заяви Кембъл, изразявайки готовност да окаже пълно съдействие в разследването.

Освен Кембъл, съоснователката на фондацията Бианка Хелмич също бе обвинена в неправомерно поведение, като тя е получила стотици хиляди долари под формата на незаконни плащания. Хелмич, заедно с още няколко ръководни лица на организацията, също е отстранена от длъжност за период от девет години.

Черната пантера на модата - Наоми Кембъл

Скандалът с Fashion for Relief не е просто удар върху имиджа на Наоми Кембъл, но и върху цялостната идея за прозрачност и доверие в благотворителните организации.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти