Кръстю Лафазaнов: За силата да намериш смисъл след загубата на скъп човек

Днес в рубриката "Тук и сега" на предаването "Събуди се" зрителите станаха свидетели на една много емоционална и докосваща среща с актьора и комик Кръстю Лафазанов. Той покани Деси Банова-Плевнелиева на сцената на театър "Азарян".

През сълзи големият актьор разкри кое му дава смисъл да продължи след загубата на съпругата му Елена, кои са тежките моменти в актьорската професия, кой е най-щастливият миг и кое е най-голямото чудо в живота му.

„Актьорската професия е това, без което не мога. В нея човек влага душата си, всичко, което има. Когато човек обича това, което прави, осмисля съществуването си на този свят. Няма такава хубава професия”, казва великият актьор.

Той споделя, че в нея има много трудни моменти. „Най-важното във взаимоотношенията между хората е моралът. Да си чист и откровен. Хората усещат лъжата”, добавя Лафазанов.

Кръстю Лафазанов споделя много щастливи моменти със съпругата си Елена и в живота, и на сцената, но за съжаление я губи преди няколко години. Загубата, макар и съкрушителна, го кара да погледне на живота от нов ъгъл.

"Има нещо, някаква много по-голяма и виша сила, която като че ли се грижи за нас. Да, страдаме по някакъв начин, виждаме кое е добро, кое е лошо. Но тя ни помага, имам предвид вярата, че все нещо някъде, по някакъв начин ще се случи. И се случват такива хубави неща, и стават, и ти казваш да, има смисъл да живееш. Човек губи хора около себе си, потълва по някакъв начин в тъгата по тези хора. Но живее със спомените. И то са обикновено хубавите спомени. Като че ли лошите неща, съзнанието ги вкарва някъде дълбоко, някъде по-далеч," споделя Лафазанов.

"Въпреки, че има такава някаква тъга от липсата на тези хора, ти усещаш, че те фактически не липсват. Те са някъде около тебе и ти помагат. И те побутват. И откриваш и други хора, които пък ти дават по някакъв начин усещането, че има смисъл да продължаваш в работата си, в чувствата си, дори във възпитанието на децата си", добавя той.

Актьорът продължава да вижда чудесата сред себе си и да вижда добротата в този свят.

"Най-голямото чудо е, че сме се появили на този свят. Ние не знаем как става това. Не е само от някаква физическа близост. Има някъде отгоре някой, който вдъхва живот на тази материя. Това е чудото - че продължават да се раждат хора, че продължават да се срещат, да се обичат и да се радват", казва той.

Чуйте цялото вдъхновяващо интервю с Кръстю Лафазанов във видето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти