Кралската обиколка на Карибите: колко струва на британския данъкоплатец

Разкриват се нови подробности за противоречивата обиколка на Кейт Мидълтън и принц Уилям на Карибите.

Според доклад на двореца от сряда пътуването на херцога и херцогинята на Кеймбридж през март е струвало на британските данъкоплатци 275 000 долара.

Обиколката на Уилям и Кейт в Белиз, Ямайка и Бахамите беше най-скъпата обиколка на кралското семейство през последната финансова година, която току-що приключи. Въпреки че обиколката беше предприета в чест на платинения юбилей на бабата на Уилям - кралица Елизабет, двойката се сблъска с нарастващо напрежение в карибските държави, където кралицата остава държавен глава. По време на обиколката имаше протести срещу колониализма и призиви за отпадане на кралицата като държавен глава.

Миналата седмица Уилям заяви в официално обръщение, че двамата с Кейт са научили как „миналото тежи на настоящето“ на фона на споровете, последвали обиколката им.

Второто най-скъпо чуждестранно посещение е на принц Чарлз, който пътува до Барбадос през ноември миналата година на цена от 168 000 долара. Престолонаследникът беше на разположение за церемонията по прехода в Барбадос, когато отстраниха кралица Елизабет като държавен глава и положиха клетва на първия президент на островната държава.

Използването на Кралския влак от Елизабет II (с който тя пътува до Шотландия тази седмица) до Корнуол за посрещане на политическите лидери от Г-7 през юни миналата година струваше 38 400 щатски долара. В доклада са включени само пътуванията, които са стрували над 18 100 долара.

Освен това членовете на кралското семейство са извършили 179 полета с хеликоптер (на обща стойност 1,1 млн. долара) и 24 чартърни полета (на стойност 341 000 долара).

Кралските служители признават, че съществува „напрежение“ между желанието на кралското семейство да намали въглеродните емисии и работата им в областта на околната среда - като наградата Earthshot на Уилям и усилията на Чарлз за устойчивост и контрол на климата.

Кейт и Уилям на състезание по ветроходство на Карибите

„Пътуванията са важна част от дейността на членовете на кралското семейство, независимо дали става дума за посещения на общности или за пътувания в чужбина по искане на правителството. То е част от основната роля на членовете на кралското семейство“, казва високопоставен кралски източник. „Ще се възползваме от някои от нещата, които научихме по време на пандемията, като например виртуалните срещи, но няма заместител на физическите посещения.“

За да се противодействат на това, кралските особи използват биогорива в кралския влак. Чарлз също поддържа усилията за използване на устойчиво гориво за самолети. Помощникът му дава висока оценка на Кралските военновъздушни сили като „блестящи партньори“, когато кралските особи използват самолета RAF Voyager. Всеки полет на кралския самолет Voyager от Обединеното кралство ще бъде с устойчиво гориво. Всички емисии от пътуването също се компенсират - нещо, в което Чарлз е водещ.

„Има конфликт между това да бъдеш шампион по опазване на околната среда и официалните пътувания“, казва кралският помощник. „Сложно е, но това е начинът, по който той се опитва да го съчетае.“

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж на приключение в джунглата в последния ден от кралското турне на Карибите

 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти