Любовта като съдба: Коцето Калки за необичайното запознанство със съпругата си

Костадин Георгиев, по известен като Коцето Калки, е музикант, орисан и да се грижи за красивите усмивки на пациентите си. Тази събота в рубриката „Тук и сега” в предаването "Събуди се" той разказа къде е преминало детството му, какво е усещането да пее под покрива на света - Еверест, как среща голямата си любов и кои са чудесата в живота му.

Музикантът заведе Деси Банова-Плевнелиева на паметника на Апостола на свободата, а после и в стоматологичния си кабинет, където разкри повече са себе си и семейството си.

„Роден съм на „Волгоград” 10 в центъра на София. Тогава булевардът не носеше името „Васил Левски”. Дворът, в който съм израснал, бяха бившите конюшни на царя. Имаше огромна въртележка, която беше останала от войната. Тя ме зарази с идеята да стана космонавт. Моят баща беше бивш пилот от ВВС. Няколко пъти е возил Юри Гагарин със своя самолет в България, дори се бяха сприятелили”, спомня си Калки. Казва, че по няколко часа на ден тренирал на въртележката, но мечтата му да се изявява в телевизията надделяла. 

„Много пъти се опитвах да се откажа от стоматологията”, признава Калки. Музиката, театърът и медицината обаче започнали да вървят ръка за ръка в живота му. „Все пак музиката е най-близо до сърцето ми”, не крие стоматологът по професия.

С красивата си съпруга Мартина, от която има син на 14 години, Коцето Калки се запознал по един много необичаен и не особено приятен повод … катастрофа. Въпреки особените обстоятелства на запознанството им, днес тя е жената на сърцето

Тя е изключителна пианистка и в топ 3 на най-красивите жени в Бургас. Той обаче се впечатлил от друго - характера ѝ на мъжко момиче.

"В рамките на това преживяване тя се оказа наистина човек с характер, с воля и всички свои задачи, които имаше музикални, ги изпълни брилянтно, независимо от всичко, което се случи. И може би това оказа най-голямо въздействие върху мен, защото мен много ме впечатляват качествата на другите хора. И особено, когато една жена прояви характер на мъжко момиче. Тя продължава да го проявява и досега, защото като музикант тя всеки ден по 8 часа е на пианото. И това наистина много буди възхищение."

Чуйте още от вдухновяващото интервю с Коцето Калки във видеото.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти