Княз Кирил Преславски ексклузивно пред NOVA: Винаги съм бил горд, че мога да се нарека българин!

Княз Кирил Преславски даде ексклузивно интервю за NOVA пред Десислава Банова-Плевнелиева в рубриката ѝ "Тук и сега" в "Събуди се" тази сутрин.

Ексклузивно пред NOVA синът на последния български цар отвори вратите на личния си свят и разказа как се чувства на 60 години, как се развиват децата му, мечтае ли вече за внуци, къде се събира цялото царско семейство, липсва ли му България, каква е рецептата за щастлив брак на родителите му цели 62 години и кое е чудото в живота му.

Мафалда – красивата внучка на Симеон Сакскобургготски

По повод 60-тата си годишнина князът споделя:

"Трудно ми е да повярвам, че вече съм на 60. Съществена цифра си е. С по-ранните рождени дни, като навършваш 40 и 50, се притесняваш, че остаряваш. Хубавото с навършването на 60 е, че започваш да се чувстваш късметлия, че все още си тук. Надяваш се да успееш да стигнеш до 70, 80. Има промяна. Това е важно събитие в живота на всеки. При мен, разликата във възрастта между мен, майка ми и дъщеря ми е почти точно 30 години. Като погледна назад и видя колко много са пораснали децата ми е толкова специално! За мен 60 е голяма цифра, но се надявам, че ми остават още няколко години, защото има толкова много неща, които бих искал да направя. Много се вълнувам."

Запитан какво е чувството да бъдеш син на последния български цар и да носиш фамилията Сакскобургготски, княз Кирил откровено споделя:

"За мен е огромна чест, винаги съм се гордеел, че съм част от това семейство. В интерес на истината, растейки в Мадрид в изгнание, особено в началото, използвахме друга фамилия – в училище ни наричаха Рилски. Опитвахме се да избягваме общественото полезрение. Много по-нататък в живота си започнах да използвам фамилното име Сакскобургготски. Всъщност за първи път го използвах, когато си получавах резултатите за френската матура, защото трябваше да се използва пълното име от акта за раждане. Така за първи път бях Сакскобургготски. При публикуването им, резултатите бяха разделени в две групи – една за взелите изпита и една за скъсаните. Търсех се в графата за взели изпита, но като не се намерих на Рилски се притесних, за миг си помислих, че съм се провалил. Но осъзнах, че трябва да търся Сакскобургготски и видях, че всъщност имах най-висок успех. Оттогава използвам това име. За мен, преди Сакскобургготски, съм българин. Винаги съм бил горд, че мога да се нарека българин! Ако ме питат какъв съм, отговарям, че съм българин. Въпреки че не съм живял в България, за мен това е повод за гордост. Много се гордея, че съм част от това семейство!"

Цялото интервю на Деси Банова-Плевнелиева с княз Кирил Преславски вижте във видеото от "Събуди се" по-горе!

 

Княз Кирил Преславски ексклузивно пред NOVA: Винаги съм бил горд, че мога да се нарека българин!

Ексклузивно

Известни

Княз Кирил Преславски ексклузивно пред NOVA: Винаги съм бил горд, че мога да се нарека българин!

Княз Кирил Преславски даде ексклузивно интервю за NOVA пред Десислава Банова-Плевнелиева в рубрик...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти