Киану Рийвс: Често мисля за смъртта

Киану Рийвс, обичаният актьор, известен с ролите си в "Матрицата" и "Джон Уик", наскоро сподели мислите си за смъртта. На 59 години актьорът признава, че често мисли за това.

„Аз съм на 59, така че мисля за смъртта през цялото време“, каза Рийвс пред BBC News в интервю.

Рийвс направи тези коментари, докато популяризира първия си роман „The Book of Elsewhere“, чийто съавтор е прочутият писател на научна фантастика Чайна Миевил. Романът разказва историята на безсмъртен воин, който се бори с мистерията на неспособността си да умре, тема, която резонира със собствените съзерцания на Рийвс за живота и смъртта.

Киану Рийвс и Александра Грант щастливи заедно

Рийвс не е сам в своите размисли за смъртта. Сандра Бълок, неговата колежка от "Скорост" и "Къщата при езерото", също наскоро изрази желанието си да се събере отново с Рийвс на екрана. По време на съвместно интервю в подкаста "50 MPH", Бълок, която също е на 59, каза:

"Преди да умра, преди да напусна тази планета, мисля, че Киану и аз трябва да направим нещо пред камерата." Тя игриво предположи, че тяхното събиране може да бъде всичко - от бъдещ филм до каране на скутери в Дисниленд.

Актрисата, носителка на Оскар, подчерта, че чака правилния проект, като каза: „Ако някой напише нещо брилянтно и то ни постави на правилното място в правилното време“, на което Рийвс отговори в съгласие, „Не можете да насилвате то."

Рийвс повтори чувствата на Бълок, признавайки усещането за недовършена работа помежду им.

„Има чувството, че има сигнал на сирена, сякаш има нещо, което не е направено“, каза той. „Бих искал да работя с теб отново, преди очите ни да се затворят."

В допълнение към професионалните си разсъждения, Рийвс също направи рядка публична изява с приятелката си, художничката Александра Грант, на MotoGP Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland в Германия по-рано през юли. Двойката, която беше представена за първи път на вечеря през 2009 г. и потвърди връзката си през ноември 2019 г., изглежда споделя дълбока връзка. Източник разкри пред Us Weekly: „Те се възприемат като сродни души. Те са срамежливи по природа, така че няма свръхинтензивност или ревност от двете страни. Александра оценява, че Киану е пълен джентълмен, който я насърчава да преследва страстите си, докато той казва, че тя е един от най-милите хора, които е срещал."

Приятелството на Киану Рийвс и Сандра Бълок през годините

Докато Рийвс продължава да изследва нови творчески начинания и да разсъждава върху значението на мимолетните моменти в живота, феновете могат да очакват с нетърпение да видят как размишленията му върху смъртността и връзките могат да повлияят на бъдещата му работа, както в литературата, така и на големия екран.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти