Кейт Уинслет разказа за натиска и подигравките към нея около ,,Титаник"

Кейт Уинслет винаги е била пример за вдъхновение както с актьорския си талант, така и със своята непоколебима увереност. След участието си в култовия филм "Титаник", тя изведнъж се озова под светлината на прожекторите. Въпреки че ролята на Роуз я изстреля до международна слава, този успех бе съпроводен и с трудности, които далеч не бяха свързани само с кариерата ѝ.

В интервю за Variety Кейт разказва, че след премиерата на „Титаник“ се е сблъскала с множество негативни коментари относно тялото си. Въпреки огромния успех на филма, медиите по това време сякаш са били повече заинтересовани от външния ѝ вид, отколкото от актьорските ѝ умения.

"Семейството ми бяха единствените, които застанаха зад мен", споделя Уинслет, добавяйки, че въпреки подкрепата на най-близките ѝ хора, ѝ е било изключително трудно да признае колко дълбоко я нараняват тези критики.

Критиката, обаче, не идва само от медиите. Кейт признава, че в този период тя започнала да се съмнява в собствената си стойност като актриса. Оказва се, че режисьорът на "Титаник", Джеймс Камерън, първоначално се възпротивил на участието ѝ във филма, защото я свързвал твърде много с историческите драми, в които е участвала. Тази несигурност обаче не я спряла – вместо това изпратила на Камерън роза с бележка: „Трябва да бъда твоята Роуз“.

Красива на всяка възраст: Кейт Уинслет през годините

Години след успеха на „Титаник“, Кейт продължава да се сблъсква с очакванията на обществото към нейния външен вид. В едно от интервютата си тя разказва за инцидент по време на снимките на филма „Лий“ от 2023 г., където член на екипа я посъветвал да седи по-изправена, за да прикрие корема си. Нейният отговор обаче бил категоричен: „В никакъв случай!“. Тази реакция на Уинслет не е изолиран случай, а част от нейната дългогодишна борба срещу нереалистичните стандарти за красота и приемането на тялото такова, каквото е.

Уинслет не веднъж е изразявала своята позиция срещу обществения натиск върху жените да се вписват в определени стандарти. Тя е открит защитник на боди позитивитито и често говори за собствените си преживявания на тормоз заради външния ѝ вид още от детска възраст.

Днес Кейт е вдъхновение за хиляди жени по целия свят. Със своята откритост и увереност, тя показва, че външният вид не определя стойността на човека.

„Гордея се с това, което съм, защото това е моят живот и това има значение“, казва тя в едно от последните си интервюта. По думите ѝ, обществото се движи в по-добра посока по отношение на приемането на женските тела. Тя усеща огромно облекчение, че днес жените са много по-приемащи себе си и отказват да бъдат съдени според външния им вид.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти