Кейт Уинслет: По време на снимки ме накараха да прикрия корема си!

В скорошно интервю за Harper's Bazaar известната актриса Кейт Уинслет разказа за инцидент на снимачната площадка на нейния филм от 2023 г. „Lee“, където е била помолена да прикрие корема си по време на заснемането на сцена по бански. Уинслет, която играе американския военен журналист Лий Милър във филма, си спомня ярко момента.

Красива на всяка възраст: Кейт Уинслет през годините

„Има момент, в който Лий седи на пейка по бикини и един човек от екипа дойде между дублите и ме помоли да седна по-изправена?“, сподели Уинслет. Нейният отговор бил бърз и безапелационен: „За да не виждате корема ми, така ли?!“

48-годишната Уинслет умишлено оставила тялото си в лоша форма за ролята, като поставила на пауза рутинната си тренировка, с цел да представи по-реалистичен образ на героинята си. На въпроса дали е загрижена, че тялото й изглежда „не толкова перфектно“, отговорът на Уинслет е недвусмислен: „Обратното. Гордея се с това, защото това е моят живот и това има значение."

Кейт Уинслет на 47: най-стилните визии на актрисата

Като упорит защитник на естествените форми на тялото, Уинслет отдавна защитава себеприемането, черпейки от собствения си опит с тормоз и обществен контрол. В поява през 2016 г. в шоуто „Today“ тя разказа за тормоза, с който се е сблъсквала заради теглото си като дете. Въпреки тези ранни предизвикателства, кариерата на Уинслет скочи, особено с емблематичната й роля в „Титаник“, но теглото й продължи да бъде фокусна точка за таблоидите.

Уинслет направи голям шум през 2003 г., когато поиска от British GQ дигиталната промяна на снимката на корицата й, за да изглежда по-слаба, рядък ход по онова време за жена да се обръща публично към подобни модификации. Съвсем наскоро, през 2021 г., тя настоя тялото й да остане нередактирано по време на интимна сцена в сериала „Mare of Easttown“, подчертавайки нейния ангажимент към автентичността.

По време на разговора си с Harper's Bazaar, Уинслет изразява оптимизъм относно развиващата се гледна точка на обществото за женските тела. „Чувствам огромно облекчение, че жените са много по-приемащи себе си и отказват да бъдат съдени“, отбеляза тя. Размишлявайки върху смяната на поколенията, тя добавя: „Не познавам нито един мой съвременник, който е израснал, виждайки майка си да се гледа в огледалото и да казва: „Изглеждам добре!“ Майка ми никога не го е правила: винаги беше „О, Боже, не мисля, че мога да нося това, изглеждам ли хипи, дупето ми изглежда ли голямо?“

Кейт Уинслет и дъщеря Миа по червения килим за телевизионните награди на БАФТА

Посланието на Уинслет е ясно: времето, пропиляно за самокритика, е по-добре изразходвано за прегръщане и празнуване на истинската ни същност.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти