Кейт Бланшет се облече в лъжици: Каква е историята? (СНИМКИ)

В света на модата границите са предназначени да се преминават и Кейт Бланшет направи точно това. На премиерата на *Borderlands* в Лос Анджелис прочутата актриса привлече вниманието с горнище с деколте, направено от неочакван материал: 102 лъжици. Това уникално произведение, проектирано от шведската дизайнерка Елън Ходакова Ларсон, е удивителна смесица от носталгия и авангардна мода.

Най-добрите модни моменти на Кейт Бланшет

Лъжиците, всяка от които произхожда от и около Стокхолм, бяха щателно подредени, за да създадат блестящ, подобен на броня нагръдник. Съчетан с реконструирани панталони и високи обувки, ансамбълът на Бланшет беше доказателство за способността на Ларсон да превръща ежедневните предмети във висша мода.

Кейт Бланшет е величествена в лилаво

Това не е първият път, когато дизайните на Larsson правят изявление на червения килим. Миналия месец Ема Корин облече малка черна рокля на Ходакова, направена изцяло от стари колани на прожекцията на Comic-Con на "Deadpool & Wolverine". Иновативният подход на Larsson към модата предизвиква конвенционалните материали, доказвайки, че устойчивостта и стилът могат да вървят ръка за ръка.

Вдъхновението зад горнището на Бланшет, украсено с лъжица, може да бъде проследено до 1973 г., когато Ури Гелър, самопровъзгласил се за телепат, завладява публиката в "The Dimbleby Talk-In" на BBC. Демонстрациите на Гелър за огъване на прибори за хранене с ума му го превърнаха във феномен на поп културата, повлиявайки всичко - от дизайна на мебелите на IKEA до героите на Nintendo. Неговото наследство дори вдъхнови препратки към REM песни и емблематичния филм "Матрицата".

„Лъжиците са красиви произведения на изкуството. Всяка лъжица има страхотна форма, те са много чувствени и вие храните тялото си с тях. Слагате го в устата си и разбира се лъжица! Не искам да обяснявам повече какво означава лъжица…“, размишляваше Гелър през 2019 г. Думите му улавят причудливата, но дълбока връзка, която имаме с предметите от ежедневието, тема, която Ларсън елегантно изследва в своите дизайни.

Гелър, който сега насочва паранормалните си таланти към политически каузи, вероятно би оценил артистичните и символични слоеве на облеклото на Бланшет. Влиянието му върху културата и изкуството продължава да се усеща десетилетия след възхода му до славата.

С развитието на модата дизайнери като Ларсон ни напомнят, че иновацията често се крие в преосмислянето на познатото. Изборът на Бланшет да носи топ, направен от 102 стари лъжици, е повече от модно изявление; това е празник на креативността, устойчивостта и вечната привлекателност на неочакваното. 

Вижте одеждата от лъжици на Кейт Бланшет в галерията ни!

Кейт Бланшет облече лъжици

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти